Färjestad vann stort mot Cracovia – klara för slutspel CHL

(24829) Färjestad Cracovia
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2022

Fem olika målskyttar gjorde att Färjestad vann med 5–1 mot Cracovia i CHL. En av målskyttarna blev Anton Berglund som gjorde sitt första seniormål och segern innebar att klubben är klar för slutspel i CHL.

Färjestad tog ledningen i matchen mot polska Cracovia genom backen Anton Berglund, hans första seniormål för Färjestad, som blev frispelad framför mål av Marcus Westfalt och sköt in 1–0. Hemmalaget utökade ledningen i den första perioden när även Patrik Lundh fick pucken framför mål och hittade nätmaskorna från nära håll.

I den andra perioden utökade Daniel Viksten till 3–0 innan Cracovia reducerade. I den tredje perioden drog Färjestad ifrån igen. Först efter ett skott från höger av August Tornberg som innebar 4–1 och sedan satte Remi Elie 5–1 i powerplay som blev slutresultatet.

– Vi är nöjda med våra tre poäng i dag, vi är nöjda med 5–1 och går vidare mot Rögle på torsdag. Vi är vidare från gruppen, nu ska vi ned till Krakow och sedan är det slutspel, säger Tomas Mitell, tränare i Färjestad, till SVT.

Därmed studsade Färjestad tillbaka från förlusten i förra matchen i CHL mot tyska Straubing. I nästa omgång om en vecka ställs Färjestad återigen mot Cracovia, den här gången på bortaplan.

Skellefteå var illa ute mot gruppjumbon Belfast, men vände 1–2-underläge till seger med 4–2 i den tredje perioden. Det innebär att laget är klart för åttondelsfinal.

Färjestad–Cracovia 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)

Mål, Färjestad: Anton Berglund, Patrik Lundh, Daniel Viksten, August Tornberg, Remi Elie.
Mål, Cracovia: Damian Kapica.
Skott: 36–10 (11–3, 13–4, 12–3)

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!