Färjestad tappade gruppsegern – lagkaptenen skadad

(24919) Linus Johansson Färjestad
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 11 oktober 2022

Färjestad förlorade sista gruppspelsmatchen mot Cracovia med 3–4 på bortaplan. Därmed tappade laget gruppsegern i CHL och dessutom blev lagkaptenen Linus Johansson skadad.

När lagen möttes för ungefär en vecka sedan vann Färjestad med 5–1 på hemmaplan i Karlstad men när klubbarna ställdes mot varandra igen i Polen blev det förlust för Färjestad. Laget drabbades även av en tung smäll i den första perioden när lagkaptenen Linus Johansson haltade av isen efter att ha fått ett skott på knäet.

Färjestad hade ledningen med både 1–0 och 2–1 men Cracovia vände och tog ledningen med 4–2. Med fem minuter kvar att spela reducerade Joel Nyström men närmare än så kom inte Färjestad trots att de fick chansen i powerplay i matchens slutskede.

Samtidigt vann tyska Straubing Tigers stort med 8–0 mot Villach och därmed tog de hand om gruppsegern medan Färjestad slutade på andraplats i grupp F.

Cracovia–Färjestad 4–3 (1–2, 2–0,1–1)

Mål, Cracovia: Saku Kinnunen, Martin Kasperlik, Marek Racuk, Patrik Husak.

Mål, Färjestad: Anton Berglund, Victor Ejdsell, Joel Nyström.

Skott: 26–44 (12–10, 9–10, 5–24)