HockeyNews
PLUS

Ex-brynäsaren lämnar förbundstoppen – ersättare jagas

(20539) Johan Stark-Vm
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 18 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Svenska ishockeyförbundet får se sig om efter en ny generalsekreterare.
Johan Stark hoppar av.

Det blir förändringar på förbundet sedan Johan Stark, efter drygt tre år som generalsekreterare, har bestämt sig för att sluta på sin post.

– Jag har haft lite mer än tre otroligt intressanta och roliga år på Ishockeyförbundet, men känner efter att ha arbetat på distans från hemmet i dryga sex år, att det är dags för mig att komma närmare hem och vara mer närvarande med mina barn och barnbarn, säger Stark i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– När man fyllt 50 får man också andra perspektiv på livet, så jag kommer inte stressa fram ett beslut om nästa uppdrag, utan ta den tid som behövs med familj och ett lugnare fokus.

Johan Stark kom till SIF hösten 2020 efter att ha varit generalsekreterare på Basketförbundet. Han hade tidigare varit klubbdirektör i Brynäs i SHL.

Stark ersatte i sin tur Tommy Boustedt.

– Det är ett tråkigt besked att Johan bestämt sig för att lämna Svenska Ishockeyförbundet. Vi vill rikta ett stort tack till Johan för de insatser han gjort under de här tre åren då han verkligen bidragit till att utveckla förbundskansliet, satsningar inom framför allt flick- och damishockeyn och inte minst varit viktig i uppstarten av våra regionala hockeykontor. Vi önskar Johan lycka till framöver, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i en kommentar.

Tills vidare kommer förbundets kommersiella chef Christer Plars att vara tillförordnad generalsekreterare medan styrelsen söker efter en permanent ersättare till Johan Stark.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)