HockeyNews
PLUS

Erik Karlsson: "Vi är en stor besvikelse"

Artikelbild

Publicerad: 18 april 2024

FacebookXWhatsApp

Erik Karlsson intervjuades av The Athletic inför sista matchen mot New York Islanders.
– Fem jävla år, sa han och skakade på huvudet.

Det har gått två år sedan Penguins var i slutspel – men för Karlssons del har det nu gått fem år och besvikelsen är stor.

Flytten till Penguins var tänkt att ta Pittsburgh tillbaka till slutspel och för Erik Karlsson själv att äntligen få spela betydelsefulla matcher igen. Det blev det ingenting av.

– Jag tycker att det har varit en undermålig säsong för många av oss i laget. Vi är mycket bättre än vad vi har visat – samtidigt är allt vårt eget fel, vilket är jävligt frustrerande.

Men trots att spelet och resultatet inte har gått som han hoppats på så känner han ingen bitterhet gentemot klubben eller staden.

– Jag älskar den här staden, det gör jag verkligen. Även fast det inte har gått som jag hoppats på så tror jag på det här laget, jag ser potentialen.

Karlsson som aldrig har vunnit Stanley Cup har förstått att Pittsburgh alltid har som ambition att vinna Stanley Cup.

– Vi är en stor besvikelse helt enkelt, vi har underpresterat och det finns egentligen inget annat sätt att säga det på.

Det kanske största problemet under säsongen har varit Pens powerplay. Med storstjärnor som Sidney Crosy, Jevgenij Malkin, Chris Letang, Jake Guentzel (som spelade större säsongen i Pens) och Erik själv – så har laget haft näst sämst powerplay i hela NHL – 14,7 procent utdelning.
Men egentligen är laget sämst, eftersom Flyers som låg sist bara släppte in fem mål i PP medans Penguins släppte in tolv mål – flest i hela ligan.

– Jag vet att vårt powerplay har varit uselt och förstår varför alla frågar. Men egentligen är det ett samspel av olika saker som gått snett under säsongen som vi aldrig lyckades fixa till. Powerplay blev efter ett tag ett psykologisk hinder. Vi övade mycket på det men det satte sig i huvudet på oss.

Karlsson berättar vidare hur han hoppas på att GM Kyle Dubas inte splittrar på lagbygget för att inleda en "rebuild".

– Låt mig säga det såhär, jag hoppas vi är tillsammans ett tag till så att vi får chansen att visa vad vi är kapabla att göra. Jag tror att vi har lärt oss mycket under säsongen. Jag vill bara att powerplay ska fungera i inledningen av nästa säsong och inte vara något hinder. Jag vet att vi är mycket bättre och jag vill att vi ska få chansen att visa det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)