HockeyNews
PLUS

Efter dramatiska kvalspelet – två nya lag i Hockeyettan

(27232) Perra-Alvesta
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Två lag säkrade nytt kontrakt medan två lag blir nykomlingar till nästa säsong.
Det blev utfallet av kvalserien till Hockeyettan.

Fyra kvalserier med fyra lag i varje skulle avgöra vilka fyra lag som får en plats i Hockeyettan den kommande säsongen.

I norr var det Vännäs, som slutade sist i fortsättningsserien, som gjorde upp med Brunflo, Clemensnäs och Kovland, där det kom att bli ett riktigt drama. Inför den sista omgången hade nämligen Kovland tolv inspelade poäng och tre poäng ned till både Vännäs och Clemensnäs, men då de mötte Clemensnäs var poäng ett måste för att säkra förstaplatsen, allt annat skulle innebär att man tappade den till just Clemensnäs. Och så blev det också, då Clemensnäns vann komfortabelt med 5–1 vilket innebar att de tog platsen i norr.

I den östra kvalserien kunde Köping säkra fortsatt spel i Hockeyettan genom att ta 15 av 18 möjliga poäng, där de avrundade allt med en 5–0-seger mot Järfälla på bortaplan i den sista omgången. Köping vann kvalserien tre poäng före Sollentuna.

Säkra nytt kontrakt gjorde även Forshaga, som tog in "Perra" Johnson som tränare lagom till kvalet, genom att vinna den västra kvalserien. En seger som bärgades efter stor dramatik i den sista omgången där man ställdes mot Falu, som inför matchen ledde med två poäng och klart bättre målskillnad. Det krävdes med andra ord tre poäng hemma i Ängevi ishall för att Forshaga skulle lösa det, och det gjorde man också tack vare en 2–1-seger.

Den södra kvalserien spelades av idel Hockeytvåanlag, vilket garanterade en till nykomling nästa säsong. Även där blev den sista omgången helt avgörande då Mjölby och Alvesta båda låg på tolv poäng inför deras möte inför en 1 109-hövdad publik i ProTrain arena i Mjölby. Men det blev inget firande för hemmapubliken. Efter två mål från Hampus Andreen och ett från Måns Hermansson kunde nämligen Alvesta vinna med 3–2 och säkra uppflyttning.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!