Djurgårdens kalldusch – snöpligt självmål

DIF

Publicerad: 4 april 2024

Det är kvitterat i matchserien. Djurgården åkte på en kalldusch i tredje perioden – som Jakob Ragnarsson nog helst vill glömma.

Efter en mållös period kom Djurgården ut i andra och spräckte Moras nolla i powerplay. Viktor Andrén skickade en läcker pass hela vägen till bortre blålinje där Marcus Krüger stod, Krüger skickade över pucken till Daniel Brodin som satte dit 1-0 efter 33 sekunder i andra perioden.

Men efter 11.02 svarade Mora när Chad Yetman satte upp pucken i nättaket under powerplay.

Den tredje perioden var länge mållös. Men med bara 1.31 kvar på klockan fick Mora dit ett ledningsmål i powerplay, när Djurgården gjorde självmål. Roope Laavainen noterade målet när Jakob Ragnarsson var olycklig och vispade in pucken i egen kassen. Matchen punkterades sedan när Roope Laavainen satte dit pucken i tom målbur.