HockeyNews
PLUS

Krügers svar: "Spelar inte i DIF för att tjäna pengar"

Kruger

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs spelar i SHL säsongen 2024/25 efter att ha besegrat Djurgården i finalserien. Efter avancemanget syntes en banderoll bland Djurgårdssupportrarna med ett tydligt budskap.
– Man kanske inte spelar i Djurgården för att tjäna pengar. Men jag vill inte stå här och prata om pengar, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger.

Brynäs vistelse i Hockeyallsvenskan blev ettårig. Klubben är tillbaka i SHL nästa säsong efter att i finalomgången kört över Djurgården med 4-0 i matcher.

Efter Brynäs avancemang på Hovet riktade Djurgårdssupportrarna ett tydligt budskap till en del av spelarna.

"Älskar att spela i DIF"

På läktaren syntes en banderoll med texten: "Vi har backat er hela säsongen. Nu borde ni som har bäst betalt backa vår förening. Sänk era löner eller riv kontrakten".

Efter svarade Marcus Krüger på kritiken:
– Jag förstår att fansen är besvikna. Alla har sin egna kontrakt, alla gör dom själva. jag vet inte vad jag ska säga.
– Jag har precis gjort om mitt kontrakt, jag vill inte stå här och prata om pengar. Det känns bara pajigt. Jag vet inte hur det är för alla, men kanske inte spelar i Djurgården för att tjäna pengar. Det finns andra värden här, men jag älskar att spela för Djurgården. Därför jag spelar här, inte för att tjäna pengar.

Rensfeldt om finalförlusten och banderollen

Djurgårdens assisterande lagkapten Ludvig Rensfeldt beskriver tomhetskänsla efter finalförlusten.
– Det är svårt för mig nu att säga vad vi skulle ha gjort annorlunda. Brynäs var betydligt bättre än oss det är det som blir kontentan av allting. Det känns bara tomt att vi inte kunde vara bättre. Jag önskar att vi kunde ha gett dem mera match. Det är tungt, säger Rensfeldt.
Hovet var utsålt på nytt och över 61 000 åskådare har följt Djurgården i slutspelet, ett publiksnitt på över 7 600 personer.
Även Rensfeldt såg supportrarnas besvikna ord.
– Jag såg vad det stod. Det enda jag vill säga är att de har varit helt fantastiska hela säsongen och har stöttat oss i med- och motgång hela hela tiden. Det är väl det enda jag vill säga om det.

Förstår besvikelsen

Förstår du deras besvikelse?
– Ja, men det är klart. De är lika besvikna som vi är. Man jobbar en hel säsong och de är här och stöttar varenda match. Det är klart att när det slutar på det här sättet, att vi inte lyckas ta steget upp i år heller så självklart förstår jag deras besvikelse. Vi är otroligt otroligt besvikna, säger Ludvig Rensfeldt.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)