HockeyNews
PLUS

Detroits beslut – skickar svenskarna till farmarlaget

(29240) Berggren-Edvinsson-Söderblom
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 9 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Detroit har meddelat tre av sina svenska spelare att de får vänta på sin tid i NHL.
Det stod klart när de presenterade truppen inför premiären senare i veckan.

NHL-lagen fortsätter att göra de sista justeringarna i sina trupper inför premiären senare i veckan. Detta har lett till att flertalet spelare fått besked om att de kommer inleda säsongen i farmarligan AHL, och under natten till måndag svensk tid fick tre svenska talanger tillhörandes Detroit Red Wings det beskedet.

När klubben meddelade vilka 23 spelare de ämnar inleda säsongen med i NHL stod det nämligen klart att varken Jonatan Berggren, Simon Edvinsson eller Elmer Söderblom tagit plats i NHL-truppen utan istället får ställa in sig på spel i Grand Rapids Griffins.

För 20-årige Edvinsson och 22-årige Söderblom är det andra säsongen i Nordamerika, där det för backen Edvinssons del blev nio matcher och två mål i NHL under den gångna säsongen och 52 matcher i AHL medan forwarden Söderblom noterades för åtta poäng på de 21 matcher han gjorde i NHL.

VM-spelaren Berggren å sin sida gör sin tredje säsong i Nordamerika och var mer eller mindre ordinarie i Red Wings under den gångna säsongen där 23-åringen stod för 28 poäng på 67 matcher. 

Nattens besked innebär att Lucas Raymond är den ende svenske spelaren kvar i Red Wings NH-trupp inför premiären mot New Jersey Devils, natten till fredag svensk tid.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!