HockeyNews
PLUS

“Det känns som att jag har gjort mitt i allsvenskan”

(9076) simon fredriksson
Bildbyrån

Publicerad: 20 juni 2019

FacebookXWhatsApp

Säsongen i Danmark gav mersmak med guld både i ligan och i cupen.

Simon Fredriksson, 26, återvänder gärna till Rungsted Seier Capital – och har inga planer på att flytta hem till Sverige.

– Det känns som att jag har gjort mitt i allsvenskan, säger han till HockeyNews.se.

Det blev en mycket bra säsong för Simon Fredriksson, både individuellt och lagmässigt.

Efter fem år i Hockeyallsvenskan valde den 26-årige backen att packa ihop och lämna Sverige för spel i danska Rungsted Seier Capital. 

Det blev en utvecklande säsong på flera sätt.

– Jag ska inte säga att det gick jättebra, men det gick bra. Det var ett roligt år, jag spelade mycket och fick bidra på en del andra sätt än tidigare med lite poäng och så, säger han till HockeyNews.se.

Och i powerplay?

– Ja, jag spelade powerplay mot slutet i Troja, i kvalserien, och lite under juniortiden, men jag tycker ändå att det fungerade bra. Det är klart att man funderade lite i början hur det skulle gå, men man kände sig lugnare och lugnare och säkrare och säkrare efter ett tag.

Rungsted Seier Capital tränas av svenske Erik Hjalmarsson och gick mer eller mindre rent den gångna säsongen, med guld både i ligan och i cupen.

Ligaguldet var klubbens första sedan 2002.

– Det gick väldigt bra, nästan lite för bra, hehe. Det blev inte så mycket spänning. Vi låg etta från första matchen till den sista och förlorade bara två matcher i slutspelet, i semifinalen. Det var väl lite förvånande att vi vann i princip varje match, säger han.

Fredriksson är just nu hemma i Karlstad. Han har inget kontrakt för nästa säsong men saknar inte alternativ. 

Det hetaste just nu: Att återvända till Rungsted.

– Just nu vet jag faktiskt inte riktigt, men det är möjligt att jag åker tillbaka till samma lag. Det är väl det som är störst chans just nu. Jag har valt att vänta lite och kollat runt en del, men för min del är det ingen större idé att gå till den norska ligan eller till något annat danskt lag. Utan att säga för mycket så tror jag att jag återvänder.

Alla var nöjda med fjolåret?

– Ja, vi har haft en bra dialog. Jag har inget att anmärka på och klubben var nästan som en liten familj. Coachen är ju svensk också och han spelade själv för inte så längesen så han vet hur det fungerar och att man ser sig omkring. Han kan se det från spelarens sida. Sen ska man självklart komma överens också, men där är det lite upp till mig. 

Att återvända till Sverige och göra ytterligare ett år i Hockeyallsvenskan lockar inte.

– Jag vet att några allsvenska lag har hört av sig, men det känns som att jag har gjort mitt där. Det är en jättebra liga att spela och utvecklas i, och om man vill ta sig till SHL är det antagligen den bästa ligan att spela i, men jag kan känna efter mitt sista år i allsvenskan att jag kommer gå en annan väg. SHL inte är prio ett längre, det tåget har gått, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!