(23791) Markus Lauridsen / Danmark

Publicerad: 23 maj 2022

Danmark stod ikväll för en superskräll när de besegrade Kanada.
Nu kan Danmark ställas mot Tre Kronor i kvartsfinalen.

Ett effektivt Danmark tog ledningen med 2–0 efter den första perioden. Malmö-backen Markus Lauridsen satte dit 1–0-pucken innan Peter Regin utökade med ett mål i numerärt underläge.

Maxime Comtois reducerade i början av den andra perioden men närmare än så kom aldrig Kanada. Mathias Bau Hansen satte dit 3–1 som blev det matchvinnande efter att Ryan Graves reducerat med fyra minuter kvar.

Den danska segern ikväll tar de upp till en tredjeplats i grupp A och det kan nu bli Tre Kronor som står för kvartsfinalmotståndet för Danmark.

Tre Kronor är inför morgondagen på en andraplats i grupp B samtidigt som Danmark är trea i grupp A. Skulle dock Danmark förlora mot Slovakien samtidigt som Kanada inte förlorar mot Frankrike så missar Danmark kvartsfinal.

Kanada–Danmark 2–3 (0–2, 1–0, 0–1)