HockeyNews
PLUS

Cech, 41, redo hoppa in i brittiska ligan – i ishockey

(29954) Petr Cech
Bildbyrån

Publicerad: 15 november 2023

FacebookXWhatsApp
Den förre Arsenal- och Chelsea-målvakten Petr Cech har sedan några år tillbaka bytt fotboll mot ishockey.
Nu är den 41-årige tjecken redo att göra inhopp i den högsta brittiska hockeyligan.

Sedan Petr Cech slutade med den internationella proffsfotbollen 2019 har den förra Premier League-målvakten ägnat sig åt hockey i Storbritannien. Efter målvaktsspel i de lägre divisionerna i Guildford och Chelmsford har Cech den här hösten spelat sex matcher för Oxford City Stars i NIHL1.

Och efter 440 Premier League-matcher i fotboll kan den tjeckiska fotbollsstjärnan nu komma att kastas in i kassen i den brittiska hockeyligan EIHL.

LÄS MERBrynäs drömlag i SHL – nya orden om Wännström

Det är de regerande brittiska mästarna Belfast Giants som har lånat in Cech för att täcka upp som reserv på grund av skadeproblem hos nordirländarna.

– Vi är väldigt tacksamma över stödet från både Oxford City Stars och Petr själv. Petr har som atlet vunnit väldigt mycket och som vet vad som krävs för att prestera på högsta nivån, så hans stöd under den här låneperioden blir ovärderligt, säger Belfasts huvudcoach Adam Keefe till klubbens hemsida.

Petr Cech vann som fotbollsmålvakt Champions League, Europa League, Premier League-titlar, fem FA Cup-titlar och tre ligacuptitlar. Återstår att se om han får spela i den högsta hockeyligan EIHL och vinna matcher som hockeymålvakt också.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)