HockeyNews
PLUS

Carlsson låg bakom avgörandet – Hershey klart för Calder Cup-final

(28243) Hershey Bears
Tori Hartman / Hershey Bears

Publicerad: 3 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Hershey Bears är klart för Calder Cup-final.
Gabriel Carlsson låg bakom avgörandet i nattens match när laget säkrade finalplatsen i AHL.


Hershey hade chansen att avgöra på hemmaplan för ett par dagar sedan men lyckades inte slå in matchbollen inför hemmafansen vid ställningen 3–1 i matchserien.
I natt däremot så säkrade laget finalplatsen och man gjorde det genom att vinna med 1–0 på bortais och svenskbacken Gabriel Carlsson låg bakom avgörandet.
Den tidigare Linköpingsbacken – som gjort sex NHL-matcher för Washington Capitals under säsongen – fick tag i pucken i mittzonen och drev upp ett anfall.
Han spelade ut pucken på vänsterkanten och fortsatte sedan mot kassen och till slut så var det Shane Gersich som var sist på pucken när Hershey spräckte nollan i andra perioden.
Det skulle visa sig bli det matchavgörande målet efter att Hunter Shepard räddat samtliga 24 skott som Rochester fick iväg mot honom.
Nu väntar Calder Cup-final och Hershey kommer att ställas mot Coachella Valley Firebirds eller Milwaukee Admirals som möts i konferensfinalen mot den västra sidan – just nu är ställningen 2–2 i den matchserien.
Rochester med svenskarna Lawrence Pilut, Linus Weissbach, Isak Rosén och Filip Cederqvist får sätta punkt för årets säsong i Nordamerika.
Rochester–Hershey 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Mål, Hershey: Shane Gerich.
Skott: 24–19 (9–6, 8–9, 7–4)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!