HockeyNews
PLUS

Calof lämnar klubben utan att ha spelat någon match – flyttar till KHL

(16204) Andrew Calof
Bildbyrån

Publicerad: 1 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Växjöforwarden Andrew Calof bryter det kontrakt han skrev med en tysk klubb så sent som i maj för mer pengar i Ryssland.

Rysslands krig mot Ukraina fortsätter. Och icke-ryska spelare fortsätter att skriva på för ryska KHL-klubbar.

Senast i den allt längre raden av nordamerikanska spelare som söker sig till pengarna i KHL är den förre Växjöforwarden Andrew Calof. Den 31-årige kanadensaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Amur Chabarovsk – trots att han så sent som i maj bröt ett gällande treårskontrakt med Växjö för spel i Schwenningen i tyska DEL. Nu är det tyska kontraktet också brutet och det är KHL som gäller för spelaren som 2018 och 2021 blev svensk mästare med Växjö Lakers.

LÄS MERStjärnan förlänger med Växjö – så långt är nya kontraktet

Calof har även spelat för Skellefteå i SHL och för både Torpedo Nizjnij Novgorod och Traktor Tjeljabinsk i KHL.

– Den här spelaren behöver ingen ytterligare presentation. 76 poäng på två säsonger i KHL talar för sig självt. Calof kan både skapa målchanser och göra mål på dem, säger Amurs general manager Vadim Pokotilo till klubbens hemsida.

Andrew Calof hade en sämre säsong i SHL förra säsongen då han gjorde 13 poäng (5 mål, 8 assist) på 34 matcher för Växjö.

– Förra säsongen visade han sig vara lite ojämn på grund av skada och covid. Men vi förväntar oss att han når sin vanliga höga nivå och förstärker anfallssidan, säger Pokotilo.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!