HockeyNews
PLUS

Brynäs val – här är semifinalerna

Brynäs BIK Karlskoga Djurgården Mora
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 27 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs fick som seriesegrare chansen att välja mellan BIK Karlskoga och Mora som semifinalmotståndare.
Och nu är valet gjort.

Brynäs har valt att möta BIK Karlskoga i den allsvenska semifinalen som inleds i Gävle på måndag.
– Vi har valt BIK Karlskoga. Naturligtvis tittade vi på statistik men även i det här fallet det lägst rankade laget har vi gått på, säger Brynästränaren Niklas Gällstedt till TV4.
Brynäs tog sig till semifinalen via 4–0 i matcher mot Nybro. BIK Karlskoga har via åttondelsfinal mot Kalmar sedan svept Södertälje med 4–0 i matcher i kvartsfinalen.
– Det är klart att vi ser fram emot måndagen, absolut. Vi har varit lediga några dagar, både vi och Karlskoga, säger Gällstedt vars lag kommer att träna under påsken.

Djurgården-Mora i den andra semifinalen

I den andra semifinalen, som börjar på tisdag på Hovet i Stockholm möts Djurgården och Mora som blev fyra respektive femma i grundserien.
Mora lyckades vinna samtliga fyra matcher mot Djurgården på vägen till slutspelet.
– Först och främst har vi special teams. De är bra i powerplay. De har en del skyttar och en passningsläggare (Linus Klasen) som styr och ställer. Där har vi nånting att ha koll på sedan är det lättare sagt än gjort att plocka bort det, säger Moratränaren Daniel Hermansson till TV4.

Hermansson om DIF:s styrkor

Han fortsätter om Djurgårdens styrkor:
– Jag tycker att det går fort när Djurgården vänder spelet, både från mittzonen och nerifrån. – När det kommer till oss måste vi fortsätta spela vår typ av hockey, spela fysiskt och försöka hitta lite långa anfall. Den typen av spel i fem mot fem. Sedan behöver våra special teams vara riktigt bra om vi ska kunna slå Djurgården, säger Hermansson. Mora behöver vila nån dag innan förberedelserna inför Djurgården kan börja. På skadelistan den senaste tiden har Mora haft toppduon Chad Yetman och Daniel Ljunggren.
Men Mora har hopp om spel för dem.
– Som jag har sagt tidigare är de dag till dag så det hoppas jag absolut att de kan vara tillbaka, säger Hermansson till TV4.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)