HockeyNews
PLUS

Brynäs till semifinal – "fyra jämna matcher"

Nybro Vikings IF
Nybro Vikings IF
1 - 2
(0-1, 0-1, 1-0)
Brynäs IF
Brynäs IF
Brynäs semi
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs vann under kvällen mot Nybro, vilket innebar att Gävlelaget nu är klara för semifinal.

Under kvällen tog Brynäs en 2-1-vinst mot Nybro. Därmed blir Brynäs första laget som kvalificerar sig till semifinal efter att ha vunnit med 4-0 i matcher.

Tyler Kelleher och Johan Larsson gjorde Brynäs två mål samtidigt som Nichlas Torp gjorde ett sent reduceringsmål för Nybro.

– Det är fyra jämna matcher rakt igenom, men det jag är mest nöjd med är att vi behåller tålamod hela tiden. Jag tycker att vi spelar en rak och enkel hockey. Jag tycker inte att vi förivrar oss när vi får ett mål emot oss, utan vi fortsätter att gnugga på. Det är väl det jag tycker att vi har höjt upp litegrann utifrån seriespelet, säger Niklas Gällstedt till TV4.

Gällstedt tycker just att tålamodet har varit en viktigt faktor i matcherna.

– När du märker att du har massa målchanser och inte får in de, då vill du ju forcera ännu mer och kanske göra det lite svårare, jag tycker ändå att det är det som vi liksom har varit ganska noggranna med, forcera inte, chanserna kommer vi att få i alla fall. Nej men jag är nöjd med hur vi genomför de här fyra matcherna, för Nybro har varit bra, säger Gällstedt till TV4.

Nu när Brynäs är klara för semifinal får man vänta in resterande lag.

– Får man möjligheten att kanske få en extra dag, då får man vara glad. Sedan är det bara att sätta igång och preparera inför nästa, säger Gällstedt till TV4.

Vilka Brynäs får möta i semifinal är ännu inte klart.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!