HockeyNews
PLUS

Brynäs värvar ytterligare en VM-medaljör: "En storklubb i Sverige"

(28590) Miks Indrasis
Bildbyrån

Publicerad: 1 augusti 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs fortsätter att värva meriterat i jakten på SHL-platsen. Gävleklubben har gjort klart med ännu en VM-spelare.

Det är den lettiske VM-forwarden Miks Indrasis som har skrivit på ett ettårskontrakt. Den snart 33-årige VM-bronsvinnaren Indrasis är välmeriterad på internationell nivå och har spelat i OS både 2014 och 2022 och därtill i tio VM-turneringar sedan 2012.

– Det känns väldigt bra och spännande att komma till Brynäs, det är en storklubb i Sverige och att testa på spel i Sverige har alltid varit något som lockat, att nu få den möjligheten i en klubb som Brynäs känns väldigt inspirerande, säger Indrasis till klubbens hemsida.

Brynäs presenterade nyligen den lettiske VM-backen Karlis Cukste, 26, och inom kort dyker även Miks Indrasis upp i Gävle. Det gör att Brynäs har ett påtagligt inslag av importspelare i sin trupp i Hockeyallsvenskan. Med Indrasis skulle nio av de 22 spelarna i trupperna vara utländska spelare.

LÄS MEROS-meriterade Billins missar Brynäs försäsong – står över sju matcher

Miks Indrasis spelade förra säsongen i tyska Schwenningen där han producerade 29 poäng (9 mål, 20 assist) på 53 DEL-matcher. Större delen av de senaste tio åren har han spelat i KHL med Dinamo Riga och han har gjort närmare 300 poäng i KHL på drygt 500 matcher.

– Vi är nöjda över att kunna få in en så här bra och etablerad spelare som Miks. Det är en spelare för första-andrafemman som vi hoppas väldigt mycket på. Han har levererat på toppnivå under en längre tid och att få in en spelare av Miks kaliber är väldigt viktigt för våra ambitioner att återta vår plats i SHL, säger sportchefen Johan Alcén till Brynäs hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!