HockeyNews
PLUS

BIK Karlskoga om Gällstedts hårda utspel

Gällstedt Stefan Andersson

Publicerad: 6 april 2024

FacebookXWhatsApp

Niklas Gällstedt "luktade öl över hela kroppen" och Brynästränaren var kritisk till säkerheten i Nobelhallen.
– Tyvärr är det så här. Vår hall är byggd så just nu, säger BIK Karlskogas säkerhetsansvarig Stefan Andersson till Hockeynews.

Den tredje ronden gick till BIK Karlskoga, efter Albin Erikssons avgörande bara några minuter in på den första förängningsperioden.

"Får jag stå i båset och luka alkohol?"

Efter förlusten var Brynästränaren Niklas Gällstedt kritisk mot säkerheten i arenan och han berättade i en intervju med Gefle Dagblad att det bland annat kastade in öl i Brynäs spelarbås.
– Jag har öl över hela kroppen. Får jag stå i båset när jag luktar alkohol? undrar Niklas Gällstedt retoriskt. Det kanske finns nån regel för det, säger han till Gefle Dagblad.
– Jag funderade på att ta ut hela laget av banan och in i omklädningsrummet.

Från BIK Karlskogas håll så ber man om ursäkt.
– Ja, vi är det första att beklaga att det kastades in öl från läktaren in i båset. Tyvärr är det så, vår hall är byggd så just nu. Vi väntar på en renovering, säger BIK Karlskogas säkerhetsansvarige Stefan Andersson.

Under matchen stärkte klubben upp på läktarplats för att förhindra att det hela skulle fortsätta.
– Vi hade stärkt upp där men det har skett och det är bara att beklaga. Vi hade publikvärdar och ordningsvakter och när det kom till kännedom i tredje perioden då försärkte vi upp ännu mer, säger Andersson.

Saknas skydd mot spelarbåset

I Nobelhallen finns inget riktigt skydd mellan läktarplats och spelarbåsen vilket skapar problemet.
– Det är öppet till båset uppifrån sett och vi har inte den där överbyggnaden eller "läppen" som hänger över avbytarbåset. Det är något vi måste ta till kommunen och försöka hitta en åtgärd.

En renovering av hallen i Karlskoga är på gång.
– Den ska ju renoveras, och det har kommit så långt att arbetarbarackerna är där...men det ska byggas en nytt badhus i anslutning också så det kommer väl växelbyggas men någon tidplan för det här det har inte jag. Men det är behövligt, säger Stefan Andersson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)