HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Marcus Westfält lämnar Modo – klar för Färjestad

(23469) Marcus Westfält
Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2022

FacebookXWhatsApp

Det blev inga framträdanden i Modo för Marcus Westfält.
Efter mindre än en månad lämnar centern Modo för spel i SHL med Färjestad.

Han värvades till Modo från Västervik för mindre än en månad sedan, utan att ha gjort ett framträdande i Modo-tröjan bryter nu Marcus Westfält sitt kontrakt med Modo. 

– Tyvärr är detta ingenting vi kan göra någonting åt. Vi hade räknat med Marcus till vår trupp för nästa säsong, men nu får vi dessvärre byta fokus och leta en ersättare till honom, säger MoDo Hockeys sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Enligt nuvarande avtal mellan SHL och Hockeyallsvenskan kan en spelare avsluta sitt kontrakt i förtid för spel i SHL. Kort efter Modos bekräftelse på att Westfält lämnar klubben offentliggjorde Färjestad att man gjort klart med centern. 

– När Färjestad hörde av sig så kände jag att det var en möjlighet jag ville ta till vara på. Det blir såklart en stor omställning från Västervik till Färjestad, men isen är lika stor och pucken är den samma säger Marcus Westfält till Färjestads hemsida.

Ersättningen som betalas ut till den Hockeyallsvenska klubben vid dessa övergångar tillfaller i detta fall till Västervik där Marcus Westfält gjorde 22 poäng på 51 matcher förra säsongen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!