HockeyNews
PLUS

Backlund: Slaget om Florida har nått slutet

PP
Sam Navarro/Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

En dryg vecka in i Stanley Cup-slutspelet kan vi konstatera att det varit ensidigt i Eastern Conference. Rangers blev första lag att avancera och jag tror att Florida följer i deras fotspår när måndag blir tisdag. Spelidén utgör veckans NHL-trippel tillsammans med en styrkedemonstration från Dallas och ett målsnålt möte i PNC Arena.

Spelstopp: 01:09

Florida - Tampa Bay: Hemmaseger @ 1,89

Det är inte tu tal om att Florida varit klassen bättre i delstatsderbyt. I de inledande tre akterna var Panthers spetsigare och bredare, vilket innebar att en svepning fanns i korten när det var dags för den andra akten i Amalie Arena. Med tanke på att matchserien nu hittat tillbaka till Sunrise kan ni nog lista ut hur det gick. Oliver Ekman-Larsson nätade, men utvisningar kom att bli kattdjurens fall.

Samtidigt var det uppenbart att det var extremt viktigt för Tampa Bay att åtminstone plocka en match och då gärna inför hemmafansen. Då var det också stjärnorna som gick i bräschen. Hedman och Kucherov levererade tre framspelningar vardera samtidigt som Hagel och Stamkos hängde dubbla baljor. Den sistnämnda brann lite i 6-3-vinsten, som sannolikt kunde ha varit hans sista match med gänget med ett annat utfall.

Jag spår att all energi i Lightnings depåer gick åt till att ge hemmafansen en sista sak att glädjas åt. Här i Amerant Bank Arena tar TBL:s säsong slut och till odds i trakterna 1,90 får den raka ettan sig ett klick.

Spel: Hemmaseger @ 1,89

Tävling: NHL

Plats: Amerant Bank Arena

Tid: 01:10

TV: Viaplay

Vegas - Dallas: Bortaseger @ 2,44

Med stjärnorna tillbaka på isen och två svåra bortamatcher avbetade fanns det mycket som tydde på att Vegas skulle kunna dra nytta av trycket i T-Mobile Arena och lägga Dallas på rygg för tredje gången i följd. Logan Thompson mellan stolparna var återigen grym och Jack Eichel stod för ännu en företagsam insats. Men det spelade ingen roll.

Stars var fast beslutna om att inte låta den fina säsongen rinna dem ur händerna. Istället för att behöva spela för sin överlevnad här såg Wyatt Johnston med vänner till att slå slag i saken redan i match tre. Jason Robertson och Miro Heiskanen var andra förgrundsfigurer i en övertidsvinst (3-2) som Peter DeBoer lär ha varit synnerligen nöjd med och som Texas-gänget kan bygga vidare på.

När Oettinger i bortakassen spelat upp sig efter en skakig slutspelsstart är det ytterst svårt att hitta svagheter hos besökarna. Jag tror att de tystar publiken i Sin City ännu en gång och lirar bortaseger efter ordinarie tid till utmärkta 2,44.

Spel: Bortaseger @ 2,44

Tävling: NHL

Plats: T-Mobile Arena

Tid: 03:40

TV: Viaplay

Carolina - New York Islanders: Under 5,5 mål @ 1,83

Precis Florida under natten mot tisdag kan Carolina säkra avancemanget vid seger ett drygt dygn senare. Det är det mest sannolika utfallet, även om jag vill flagga för motståndet. Ett spel på prispressade Canes känns därmed inte särskilt intressant. Det hade kunnat vara över redan på lördagskvällen, men trots ett spelmässigt grepp lyckades Brind’Amours mannar inte hitta ett avgörande.

Den allra tydligaste nyckeln för New York Islanders del var Semyon Varlamov. Han var tillbaka från start efter Sorokins missöde i match tre och visade med all önskvärd tydlighet att det är han som vaktar Isles nätmaskor fram till att slutspelsäventyret tar slut. Om inte för ryssens 42 räddningar hade Mathew Barzal aldrig fått möjlighet att sätta 3-2 i den andra övertidsperioden och därmed hålla matchserien vid liv.

Även hemmalaget har skördat frukten av ett superbt målvaktsspel signerat Frederik Andersen och med två högpresterande burväktare ligger ett relativt målsnålt möte när han till hands. Under 5,5 mål har suttit i tre av fyra matcher hittills och spelas till fina 1,83.

Spel: Under 5,5 mål @ 1,83

Tävling: NHL

Plats: PNC Arena

Tid: 01:40 (natten mot onsdag)

TV: Viaplay

Trippeln

Florida - Tampa Bay: Hemmaseger @ 1,89

Vegas - Dallas: Bortaseger @ 2,44

Carolina - New York Islanders: Under 5,5 mål @ 1,83

Totalt odds: 8,46

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!