HockeyNews
PLUS

Backlund: Målsnålt i match sju

PP
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det definitiva avgörandet i semifinalen mellan Skellefteå och Frölunda är kommet. Givetvis står matchen i centrum på torsdagens trippel. Jag vågar inte sia om utfallet, men spår en tät och tillknäppt affär. I Ettan hakas Väsby av från uppflyttningståget och i Schweiz biter Lausanne tillbaka. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

Skellefteå - Frölunda: Under 4,5 mål @ 2,04

Semifinalserien som ska kora Rögles finalmotståndare har innehållit tvära kast och en mängd olika matchbilder. Skellefteå tog det tidiga kommandot och gick upp till 3-1 i match efter Andreas Johnsons avgörande i den galna 7-6-matchen. Samme Johnson ådrog sig ett matchstraff efter bara några minuter i tisdagens 1-3-förlust och har utöver en saftig bot fått ytterligare två matchers avstängning. Seriens allra hetaste potatis är ute ur bilden.

Det betyder inte att det inte kommer att smälla. Tom Nilsson har varit out efter smällen han fick av Oscar Lindberg, men backklippan var tillbaka senast i Scandinavium. Som allt var Nilsson fläckfri defensivt, vilket i sin tur skapar möjlighet för Strömwall och Innala att fokusera på kreativitet och målskytte. Den sistnämnda, glödheta finnen har stått i centrum under slutspelet och lyser av självförtroende. En tänkbar matchvinnare, helt klart.

Ruohomaa går med kryckor och har foten i en pjäxa. Kanske är det ett spel för galleriet. Kanske är han illa däran. Precis som när VF:s serie mot Leksand nådde game seven är en affär som präglas av rädslan för att göra det ödesdigra misstaget att vänta. Jag blickar mot underlinan och gillar vad jag ser. Under 4,5 mål exklusive förlängning spelas norr om dubbeldegen.

Spel: Under 4,5 mål @ 2,04

Tävling: SHL

Plats: Skellefteå Kraft Arena

Tid: 19:30

TV: TV12, TV4 Hockey, TV4 Play

Väsby - Vimmerby: Vimmerby ML @ 2,04

Det börjar hetta till på allvar i kampen om uppflyttning till HockeyAllsvenskan. För mycket av spänningen finns Vimmerby att tacka. Hampus Sylvegårds mannar ställdes mot serieledande Kristianstad under tisdagen, ett mardrömsmotstånd sett över hela säsongen. Men den unga succécoachen hade ett ess i rockärmen. VH öste på från första stund och hade 3-0 efter tio minuter. Det skulle komma att bli en rysare, men smålänningarna härdade ut till en 4-2-seger.

I och med det minskade både Vimmerbys och Hudiksvalls gap upp till KIK till två futtiga poäng. Hade Väsby bara vunnit mot dåvarande jumbon Piteå hade även de varit del av en tät toppkvartett. I och med 2-3-förlusten, där det sura avgörandet kom med enstaka sekunder kvar att spela, ser det dock mörkt ut. Brödernas-gänget måste gå rent och hoppas att andra resultat går vägen, men frågan är om rullgardinen inte redan är nere.

I skrivande stund har Vimmerby ML precis droppat ett gäng punkter, men jag tycker fortsatt att 2,04 är spelbart. Det blir trippelns andra klick!

Spel: Vimmerby ML @ 2,04

Tävling: Kval till HockeyAllsvenskan

Plats: Renew Arena

Tid: 19:00

TV: HockeyEttan Play

Lausanne - ZSC Lions: Lausanne ML @ 1,78

De flesta med TV4 Play-abonnemang kommer antagligen att rikta blickarna mot Skellefteå. För den som inte känner sig lockad finns en schweizisk godbit att ta del av. Finalserien drog igång under tisdagskvällen med en riktig rysare. Två grymma defensiver visade sig från sina bästa sidor och trots bortais var det Lausanne som skapade de allra hetaste chanserna. Det räckte inte hela vägen till seger (1-2), men ingjuter likväl mod i LHC-truppen om att detta är möjligt.

ZSC Lions är därmed alltjämt obesegrade i detta slutspel, men det finns stor risk att sviten bryts redan här. Sällan har de varit lika pressade som i match ett. Frödén, Kukan och Andrighetto lyckades inte åstadkomma något av värde offensivt, och “Lejonen” räddades av några effektiva minuter i den andra perioden. Sett över sju matcher gäller Crawfords mannar fortsatt som stora favoriter, men i synnerhet på bortais kommer de att få slita ont.

På torsdagens Powerplay ser värdarna ut att bli en alldeles strålande värdespik. Som del av denna trippel funkar även den raka ettan, men jag föredrar moneyline då en tight tillställning är att vänta. Lausanne att vinna inklusive sudden till 1,78 sätter pricken över i:et.

Spel: Lausanne ML @ 1,78

Tävling: National League

Plats: Vaudoise Aréna

Tid: 20:00

TV: TV4 Play

Trippeln

Skellefteå - Frölunda: Under 4,5 mål @ 2,04

Väsby - Vimmerby: Vimmerby ML @ 2,04

Lausanne - ZSC Lions: Lausanne ML @ 1,78

Totalt odds: 7,41

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)