HockeyNews
PLUS

Backlund: Målrikt när McDavid äntrar slutspelet

PP Mcdavid
Mark J. Rebilas/Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2024

FacebookXWhatsApp

Stanley Cup-slutspelet inleddes under lördagskvällen och är alltjämt i sin linda. Fördel Boston och Carolina efter respektive inledning på hemmais, något som jag tror att bägge aktörer kan spinna vidare på under natten mot tisdag. Dessutom luktar det målkalas om öppningsaffären mellan Oilers och Kings.

Spelstopp: 01:09

Boston - Toronto: Hemmaseger @ 2,18

En matchserie där det var hugget som stucket på förhand inleddes under lördagsnatten här i TD Garden. Då var det emellertid ord och inga visor när Jake DeBrusk (2+1) och dennes Boston tryckte på gaspedalen. 5-1 var månne siffror i överkant och en produkt av att Jeremy Swayman stod på huvudet mellan stolparna. Men det var likaså en rejäl styrkedemonstration från Montgomerys mannar.

För Torontos del har det mesta av snacket handlat om William Nylanders mystiska frånvaro. “Willy Styles” missade sin första slutspelsmatch i karriären senast och coach Keefe har varit ovillig att kommentera svenskens status. På söndagens valfria träning deltog dock Nylander iklädd vanligt ställ. Det tisslas och tasslas om att han kan vara tillbaka redan här. En viktig förstärkning för Maple Leafs, även om det finns frågetecken för formen.

På back- och målvaktssidan är värdarnas övertag tydligt. Det fällde avgörandet i den inledande akten och kan mycket väl göra det igen. I sex raka slutspelsserier mellan dessa franchises har Bruins gått segrande ur striden. Här kommer de halvvägs att lägga en sjunde till samlingen. Hemmaseger efter ordinarie tid liras till 2,18!

Spel: Hemmaseger @ 2,18

Tävling: NHL

Plats: TD Garden

Tid: 01:10

TV: Viaplay

Carolina - New York Islanders: Hemmaseger @ 1,71

Det finns inga lätta matcher i ett Stanley Cup-slutspel. Det vet Carolina inte minst från fjolårets inledande runda, där det precis som nu var New York Islanders som stod för motståndet. Hurricanes pressades hårt för ett år sedan, och det var samma visa när lagen gjorde upp inför en kokande PNC Arena för första gången. Skillnaden är att skadeläget är mer gynnsamt nu. Dessutom är Frederik Andersen tillbaka och formtoppad efter lång frånvaro.

Isles ska ha cred för hur de uppträdde i den inledande akten. Simon Holmström, Sebastian Aho och övriga i Patrick Roys besättning visade prov på samma höga energi som tog dem hit. Tacklingsglade Clutterbuck trivs som allra bäst i de heta slutspelsmatcherna. Barzal och Lee var skottvilliga och NYI vann den statistiken med 34-25, men mäktade bara med en kasse (1-3). Jag ställer mig tveksam till huruvida gästerna orkar bjuda upp till dans en gång till.

Inramningen i Raleigh är något utöver det vanliga. Den titeltörstande publiken i North Carolina bär fram Canes till en seger här och i sinom tid till ett avancemang. Den raka ettan klickas till priser norr om 1,70.

Spel: Hemmaseger @ 1,71

Tävling: NHL

Plats: PNC Arena

Tid: 01:40

TV: Viaplay

Edmonton - Los Angeles: Över 5,5 mål @ 1,79

På de flesta håll har vi redan nått den andra akten, men för Connor McDavid och hans Edmonton-vänner blir detta den allra första slutspelsmatchen för säsongen. McDavid fick chansen att vila upp sig och spelade inte mer än vad som var nödvändigt för att han skulle nå upp i 100 assist. Från honom och Draisaitl kan hemmafansen rimligtvis vänta sig stordåd. Ska Oilers gå riktigt långt behöver den gamla draftettan Nugent-Hopkins hitta fjolårsformen.

För Los Angeles är detta en mycket bekant motståndare i dessa sammanhang. De två senaste säsongerna har de drabbat samman i den första rundan. Bägge gånger har Kings dragit det kortare strået. Interim-tränaren Jim Hiller har gjort sitt bästa för att täppa till defensiven. Veteranen Cam Talbot finns sannolikt mellan LAK-stolparna, trots att David Rittich har bättre statistik. Talbots säsong har varit upp och ned, och insatserna under avslutningen är något alarmerande

Inte heller Stuart Skinner i hemmamålet är någon superkeeper. Anfall är bästa försvar för värdarna. Jag tror att de får diktera villkoren i Rogers Place. Då luktar det nätrassel lång väg. Över 5,5 kassar inklusive övertid till 1,79 känns riktigt bra i magen.

Spel: Över 5,5 mål @ 1,79

Tävling: NHL

Plats: Rogers Place

Tid: 04:10

TV: Viaplay

Trippeln

Boston - Toronto: Hemmaseger @ 2,18

Carolina - New York Islanders: Hemmaseger @ 1,71

Edmonton - Los Angeles: Över 5,5 mål @ 1,79

Totalt odds: 6,70

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln