HockeyNews
PLUS

Backlund: I Rogers Arena målas det från höger

PP Nashville
Steve Roberts/Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2024

FacebookXWhatsApp

En guldmatch i Schweiz är först ut denna tisdag på en annars helt nordamerikansk-kupong. 3-1 är ställningen i samtliga åttondelsfinaler och tre av fighterna har en tillhörande head-to-head. Bland annat är duellen mellan Elias Pettersson och Filip Forsberg ett häftigt inslag. Nu kör vi!

Spelstopp: 19:59

1. ZSC Lions - Lausanne 1

Lausanne såg till att melodin med hemmasegrar fortsatte och att vi har en match 7 att se fram emot i den schweiziska finalserien. Likt senaste besöket i Vaudoise aréna kom inte Zürich upp i nivå, inte heller burväktaren Simon Hrubec som fick sätta sig på bänken efter drygt halva matchen spelad och 0-4 i baken. Senast tjecken hade en sämre kväll studsade han tillbaka direkt i hemmaborgen med en nolla. På hemmais har ZSC Lions, inte bara i finalspelet men över hela säsongen, varit ligans bästa lag. Med ett guld på spel tror jag Zürich-grabbarna löser detta och singlar ettan med risken att den blir högt streckad.

2. Boston - Toronto X

Boston vann båda matcherna i Scotiabank Arena och har skaffat sig möjligheten att skicka Toronto på semester. Maple Leafs har inte fått offensiven att flyga och när William Nylander äntligen var tillbaka tvingades en sjuk Auston Matthews kasta in handduken inför den sista perioden. Givetvis ett orosmoment inför match 5 för kommer inte amerikanaren till spel, pekar mycket på att Boston stänger serien under natten till onsdag. Med det sagt kommer ettan förmodligen bli hårt streckad och än är det för tidigt att räkna ut Toronto. 1X2.

3. David Pastrnak - William Nylander X

Migrän verkar ha varit boven som hållit Nylander borta från spel men till match 4 var svensken tillbaka och bildade kedja med Pontus Holmberg och Calle Järnkrok. Dessvärre för Torontos del blev det inga poäng från någon av svenskarna utan istället var det “Lill-Nyllets” duellant för aftonen som skrev in sig i målkolumnen. David Pastrnak gjorde 3-0-målet i vinsten senast och har gjort två mål på de fyra första matcherna. Krysset är som vanligt ett bra grund att stå på i dessa spelardueller och ska något lyxtecken med är det ettan som är näst på tur.

4. Carolina - New York Islanders 2

Carolina hade möjligheten att svepa NY Islanders men Mathew Barzal och Semyon Varlamov ville annat. Barzal gjorde Islanders första mål i matchen och i den långdragna förlängningen var det kanadensaren som sköt segermålet i början av den femte perioden. Dit hade dock inte Islanders tagit sig om det inte vore för Varlamovs 42 räddningar. Att de ska lyckats rå på Hurricanes i PNC Arena kommer bli tufft men då ettan av allt att döma kommer bli ett av kupongens kallaste tecken måste X2 med!

5. Winnipeg - Colorado 2

Det lag som har imponerat mest i den första rundan av slutspelet ��r Colorado. Efter två jämna matcher på resande tass var det inget snack i Ball Arena att Avalanche, med en glödhet Valeri Nichushkin, var både ett och två nummer större än Winnipeg som har ryggen mot väggen efter dubbla nederlag. Connor Hellebuyck fick följa sista perioden från bänken i 1-5-förlusten. Ska Winnipeg lyckas vända på 1-3-underläget behöver de hitta tillbaka till spelet de visade upp i rond ett. Utgå från tvåan med ettan som komplement.

6. Kyle Connor - Nathan MacKinnon X

Kyle Connor målade dubbelt i den tidiga 7-6-viktorian men några fler mål har det sedan inte blivit från jänkaren som behöver kliva fram om inte Winnipegs säsong ska vara över på onsdag. Lika många fullträffar till antalet har Nathan MacKinnon som likt Kyle Connor är en av de spelare som tuggar mest istid i sitt lag. Båda herrarna skapar en hel del på egen hand men då båda spelarna är omgivna av producerande lagkamrater faller valet på spikkrysset i denna duell.

7. Vancouver - Nashville 2

Vancouver har skaffat sig 3-1 i matcher efter att ha snott två segrar på bortais. Casey DeSmith blev stor hjälte i match 3 och när sedan andrakeepern också gick sönder var det tredjespaden Arturs Silovs som briljerade i match 4. En annan stjärna för dagen var Brock Boeser, som gjorde två mål i matchens tre sista minuter för Vancouver som också vände 1-3 till 4-3 efter en kort förlängning där Elias Lindholm avgjorde. Sett till hur spelet har sett ut förtjänar Nashville desto mer och i Rogers Arena målas det från höger.

8. Elias Pettersson - Filip Forsberg X

Filip Forsberg är den svensk som har stuckit ut mest i denna åttondelsfinal så här långt med sina två fullträffar, en bild som bekräftas av de underliggande siffrorna. Elias Pettersson har ännu inte gjort något mål i slutspelet men chanser har inte saknats och kan Pettersson bibehålla sina underliggande siffror kommer målen att komma. Båda svenskarna har stora roller i sina lag och det är ingen högoddsare att någon av dem skjuter avgörandet i match 5. Helgardera.

Backlunds dunderspik: ZSC Lions

Vikten av hemmaplansfördel har sällan visat sig så viktig som i denna finalserie. Zürich har dominerat i hemmaborgen hela säsongen och med en guldmedalj i potten bör inte Lausanne räcka till.

Backlunds skrällbud: New York Islanders

Islanders ledande spelare visade vägen senast och förhoppningsvis kan fler ta rygg ikväll. Carolina är givna favoriter men när deras förmåga ser ut att överskattas måste spelvärdet till höger med!

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. ZSC Lions - Lausanne 1

2. Boston - Toronto 1x2

3. D.Pastrnak - W.Nylander 1x

4. Carolina - NY Islanders 1x2

5. Winnipeg - Colorado 12

6. K.Connor - N.MacKinnon x

7. Vancouver - Nashville 1x2

8. E.Pettersson - F.Forsberg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!