HockeyNews
PLUS

Backen polisanmäls efter tacklingen på domaren

(30051) Vita Hästen
Bildbyrån / skärmdump X

Publicerad: 19 december 2023

FacebookXWhatsApp

Casper Gillberg fick en över ett år lång avstängning för sin tackling på domaren i en division 3-match tidigare i vintras.
Nu står det också klart att backen polisanmäls av domaren.
– Det är ett speciellt och ett ovanligt ärende, säger förundersökningsledaren Marcus Hoppe till Norrköpings Tidningar

För exakt en månad sedan fick division 3-matchen mellan Vita Hästen och Motala fick stor uppmärksamhet i efterhand. Detta på grund av att Vita Hästens back Casper Gillberg delat ut ett tackling på huvuddomaren Jesper Ek som flög in i sargen och bröt armen som följd av tacklingen.

Den 22-årige backen Gillberg stängdes därefter av i över ett år av Svenska ishockeyförbundet, och nu kan alltså komma att straffas även utanför isen.

Detta efter att domaren Jesper Ek lämnat in en polisanmälan mot Gillberg.

– Från början trodde målsägande att det var en ren olyckshändelse. Men efter att ha sett klipp från incidenten valde han att polisanmäla eftersom han inte tyckte att det såg ut som en olyckshändelse, säger förundersökningsledaren Marcus Hoppe vid Motalapolisen till tidningen.

LÄS MER: Hästen ska uppåt efter skandalerna: "Lite drevigt"

Polisen ska nu utreda ärendet och bland annat försöka ta reda på om det fanns ett uppsåt från Gillbergs sida att skada domaren.

– Det är ett speciellt och ett ovanligt ärende. På en hockeyis får du visserligen inte tackla domaren, men du får tackla en motståndare. Det får du inte göra ute på stan till exempel. Vi får utreda om den misstänkte har ett uppsåt att skada, vilket han måste ha för att bli dömd. Målsägande själv tycker inte att det ser ut som en olyckshändelse, det är därför han nu har valt att polisanmäla, säger Marcus Hoppe till NT.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)