HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Lodin har gjort sitt val

Lodin/FBK
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Viktor Lodin har klivit fram stort för Oskarshamn under kvalet.
Nu kan Hockeynews avslöja att poängmaskinen gjort sitt val, om det inte blir fortsatt SHL-spel med Oskarshamn.

Den 24-årige forwarden Viktor Lodin blev poängbäst för Oskarshamn i grundserien med sina 31 poäng. I det negativa kvalet mot HV71 har leveransen fortsatt och Lodin är en stor anledning till att det står 2–2 i matcher, tack vare sina sju poäng.

Nu kan Hockeynews avslöja att Viktor Lodin gjort sitt val inför kommande säsong – om Oskarshamn åker ur SHL. Enligt flera av varandra oberoende källor till Hockeynews är 24-åringen muntligen överens om ett kontrakt med Färjestad. Händer inget oförutsett kommer kontraktet att skrivas på ifall Oskarshamn åker ur.

Lodin har under en längre tid legat ute på marknaden och såväl Färjestad, Malmö som Luleå ska ha visat intresse den senaste tiden, enligt Aftonbladet. Men det är alltså Tomas Mitells Färjestad som vinner dragkampen, enligt Hockeynews uppgifter.

Färjestad blir av med både Victor Ejdsell och Marcus ”Lilliz” Nilsson på forwardssidan till kommande säsong och Lodin ses som en perfekt ersättare till en av platserna. Den andra platsen uppges slovaken Marian Studenic vara högaktuell att ta, enligt VF.

Skulle Oskarshamn däremot vinna matchserien mot HV71 kommer Lodin att bli kvar i klubben, då han har kontrakt ytterligare en säsong.

Guldfavoriten Färjestad ligger just nu under med 2–0 i matcher i kvartsfinalen mot Rögle.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)