HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Han kan bli Rögles målvaktslösning

Arvid Holm
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle är på jakt efter ersättare till Petr Kvaca som lämnar efter säsongen.
Nu kan Hockeynews avslöja att klubben jagar Colorados, Arvid Holm.

Under helgen rapporterade sajten Eliteprospects om att Petr Kvaca har gjort sitt i Rögle, trots ett år kvar på kontraktet. Tjecken ska enligt sajten vara överens om en flytt hem till Liberec vilket innebär att Rögle behöver hitta en ersättare inför nästa säsong.

Nu kan Hockeynews avslöja ett av namnen som är högaktuell att ersätta tjecken. Enligt flera av varandra oberoende uppgifter står Colorados Avalanches Arvid Holm högt upp på klubbens önskelista över tänkbara kandidater.

Rögle vill hitta en ung och utvecklingsbar målvakt som kan konkurrera hårdare med Christoffer Rifalk än vad Petr Kvaca gjort den här säsongen. Arvid Holm är dessutom född och uppvuxen i Ljungby, vilket ligger nära Ängelholm rent geografiskt.

I dagsläget finns ingenting klart mellan parterna, men intresset om att hitta en lösning är ömsesidigt och enligt Hockeynews uppgifter är det ett fleråsavtal som diskuteras.

25-åringen har en tung säsong bakom sig i Nordamerika och har varvat spel i AHL med ECHL. På tio AHL-matcher hade han en räddningsprocent på 87 och i ECHL blev det fyra matcher och 90.7 i räddningsprocent.

Den storväxte målvakten slog igenom stort i Färjestad säsongen 2020/2021 och skrev sedermera på ett NHL-kontrakt med Winnipeg Jets. I somras trejdade NHL-klubben hans rättigheter till Colorado Avalanche, men flytten har inte blivit det uppsving någon hoppades på.

Nu överväger Arvid Holm en flytt hem till Sverige, där han kan få den omstart han behöver.

FOTOT: Hockeynews har sökt Rögles sportchef Hampus Sjöström utan framgång.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)