HockeyNews
PLUS

Allsvenske profilen om utlandssuccén och framtiden: ”Testar gärna på en ny liga”

(14069) Victor Rollin Carlsson
Daniel Stentz t/v/Bildbyrån t/h

Publicerad: 27 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Succén i Danmark gav den allsvenske profilen Victor Rollin Carlsson, 30, smak på livet som utlandsproffs. Nu vill han fortsätta ute i Europa – men pandemin kan få honom att tvingas tänka om. 

– Jag kommer från en väldigt bra och poängstark säsong, så det är klart att jag hade förhoppningar om att sajna något bra utomlands väldigt tidigt. Men nu är det helt on hold, säger han. 

Efter sju raka säsonger i moderklubben Almtuna bar det inför årets säsong utomlands för profilen Victor Rollin Carlsson, 30. Centern signerade till slut ett ettårskontrakt med den danska storklubben Herlev. 


– Jag hade planer på att röra mig ut i Europa även tidigare, men hade ändå förhoppningar om att spela mig till mig en chans i SHL. Nu när jag börjat komma upp i åren kände jag att jag ville testa någonting nytt. Det som var jobbigt var att vi avslutade som vi gjorde min sista säsong i Almtuna, det tog hårt på mig. Det var väldigt skönt när de fick gratisplatsen, säger han. 


LÄS MER: Trotjänaren lämnar Sverige: “Vill få en nytändning”


Utlandsäventyret blev en succé och totalt noterades han för 60 (25+35) poäng på 47 matcher. Tillsammans med sina kedjekamrater Brett Thompson och Johan Skinnars hamnade han topp tre i hela ligans poängliga. 


– Det gick väldigt bra. Vi tre hittade varann ganska tidigt ändå. När vi började ånga på var vi väldigt bra. Det är svårt att leverera om man inte trivs och har bra kemi, så det betydde väldigt mycket för min egen framgång, säger han. 


Säsongen fick dock ett abrupt avslut på grund av Coronaviruset, som satte stopp för slutspelet där Herlev ansågs ha en bra chans. Beskedet om att ställa in kom snabbt och oväntat. 


– Det var väldigt speciellt. Vi hade en match kvar i grundserien och precis innan matchen kom de in och berättade att vi skulle spela inför tomma läktare och att slutspelet var inställt. Sen hade vi några veckors semester innan vi återsamlades och då stod det klart att det inte blev något mer och att de var tvungna och stänga ner. 


– Jag och min sambo stannade kvar en bit in på april, hon hade ett internship på ett företag i Köpenhamn och trivdes bra där. Vi var helt isolerade där, men det är så man skulle göra och fortfarande ska göra. Det funkade helt okej för oss ändå, det finns de som har de värre, säger han.


Hur var det att testa på utlandslivet för första gången?


– Det var väldigt kul. Det var roligt och inspirerande att komma till en ny klubb och få se saker på annat sätt. Det var helt annorlunda hockey, och en annorlunda kultur jämfört med i Sverige. Jag lärde mig mycket. 


Victor Rollin Carlsson har fått smak på livet som utlandsproffs. Foto: Bildbyrån

Den 30 april gick kontraktet med den danska klubben ut och någon fortsättning i Danmark ser det inte ut att bli. Däremot vill han gärna stanna utomlands. 


– Jag testar gärna på en ny liga längre ner söderöver. Samtidigt sätter Coronaviruset lite krokben nu, så man är väldigt osäker på hur det kommer se ut i olika ligor, om det ens kommer dra igång eller hur resurserna ser ut. Jag kommer från en väldigt bra och poängstark säsong, så det är klart att jag hade förhoppningar om att sajna något bra utomlands väldigt tidigt. Men nu är det helt on hold, säger han. 


Har det funnits några förslag?


– Jag hade en del förslag som dök upp mot slutet av säsongen, men det var ingenting jag hoppade på. Sen kom Corona och då har det varit helt tvärdött. 


Ångrar du att du inte hoppade på det där och då?


– Nej, det gör jag egentligen inte. 


Kan det bli så att du tar ett år i Sverige om du inte får något utomlands?


– Jag har tänkt att man får hålla alla dörrar öppna. Drar ligorna igång som jag har intresse av utomlands kanske jag kan sajna något korttidskontrakt eller dylikt. Mitt mål just nu ligger fortfarande på att hitta något i Europa. Jag hoppas det drar igång i augusti/september precis som det brukar. 


Vilka ligor är du öppen för?


– Det är ganska många. Det handlar nästan mer om att jag vill komma till en bra klubb som satsar. Men de ligorna jag siktar in mig mest på är tyska första- och andraligan. Sen Schweiz, de har också en fin andraliga. Samt Österrike och EBEL. Dyker det upp något annat av intresse får man ta ställning till det då. 


Medan han väntar tålmodigt på att något ska dyka upp förbereder han sig inför en ny säsong. Precis som förra sommaren tränar han tillsammans med vännerna Jonathan Léman och Oscar Milton hemma i Uppsala. Han tycker att det är ett bra upplägg. 


– Jag har faktiskt sparat alla sommarträningar som man har kört sen tio år tillbaka. Jag har det på molnlagring och brukar gå igenom vad man vill förbättra innan sommaren och lägger upp ett schema och paket utifrån det. Det handlar mycket om att planera. Tar man dag för dag blir det inget bra, det blir ingen kvalité. Jag har varit med så länge att jag känner att jag har koll på det, säger han. 


*** 

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!