HockeyNews
PLUS

AIK kan håva in NHL-pengar – målvakten Jesper Vikman är NHL-klar

(27465) Jesper Vikman
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 11 april 2023

FacebookXWhatsApp
Flera unga svenska målvakter rör på sig i Nordamerika och är på väg att få visa upp sig i farmarligan AHL.
Bland dem den förre AIK-målvakten Jesper Vikman, 21, som nu har skrivit sitt första NHL-kontrakt.

Den tidigare AIK-målvakten Jesper Vikman har spelat juniorhockey i Vancouver Giants i WHL de senaste två åren. Och nu har den 21-årige stockholmaren skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med Vegas Golden Knights, meddelar klubben på sin hemsida.

NHL-avtalet börjar gälla nästa säsong. Under tiden har Vikman också skrivit på ett tryout-kontrakt med Vegas farmarlag Henderson Silver Knights vilket gör att han kan spela i AHL.


Ex-AIK:aren Jesper Vikman har skrivit NHL-kontrakt med Vegas för kommande säsong. Nu kan han avsluta säsongen i AHL. Foto: Bildbyrån.

Den nyligen avslutade säsongen i WHL med Vancouver Giants gick så bra att Jesper Vikman fick plats i All Star-laget i sin division. Innan han flyttade över till västra Kanada hann Vikman debutera i Hockeyallsvenskan där han spelade fem matcher för AIK under 2020/2021. Eftersom han har tillhört AIK i två av de senaste fyra säsongerna kommer klubben att få NHL-pengar då Jesper Vikman nu gjort klart med Vegas.

LÄS MERMagnus Chrona lämnar college – skriver NHL-kontrakt med San Jose

Även den förre AIK-junioren Magnus Chrona, som har spelat collegehockey de senaste fyra åren, har skrivit sitt första NHL-kontrakt och är klar för San Jose. Samtidigt kommer den tidigare Frölundajunioren att avsluta säsongen i AHL med Los Angeles farmarlag Ontario Reign efter att ha tillbringat tre säsonger i collegehockeyn.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!