HockeyNews
PLUS
KHL
(29386) Adam Reideborn

Reideborn om beslutet att återvända till CSKA Moskva

Adam Reideborn valde att vara kvar i KHL och fortsätta spela för arméklubben CSKA Moskva trots Rysslands invasion av Ukraina. Andra svenska spelare bröt sina kontrakt. – Min situation var så att jag inte ville chansa. Jag ville spela ishockey och visste inte vad som skulle hända om jag inte åkte tillbaka, säger han till Aftonbladet.

16 oktober 2023
(21479) Pontus Åberg

Trots målsuccén – Tre Kronor nobbar Pontus Åberg

Pontus Åberg gör succé i KHL-klubben Barys Astana i Kazakstan. På elva matcher har han öst in åtta mål och tre assist och är lagets skyttekung. Men Åberg kommer inte att bli uttagen i Tre Kronor.

29 september 2023
(28918) Josh Leivo

Klart: KHL-klubb vann kampen mot Modo om NHL-forward

Modo fick konkurrens från KHL i jakten på den saknade spetsen. Minst två av de ryska storklubbarna har uppvaktat den jobbsökande kanadensiske NHL-spelaren Josh Leivo. Och han slog till.

15 september 2023
(24491) Fredrik Claesson CSKA Moskva

CSKA-hyllningen till Putins anfallskrig – tecknet på isen

Backen Fredrik Claesson är en av stjärnorna i armélaget. Stark kritik, utanför Ryssland, väcks nu mot CSKA som gick in i KHL-premiären genom att värma upp iklädda tröjor med märket "Z", till stöd för ryska armén. – Svenske Fredrik Claesson deltog i stödet för Rysslands krig, uppger Szymon Szemberg, vd för den europeiska klubballiansen.

4 september 2023
(28749) Galchenyuk

Skandalspelaren flyttar till Ryssland efter domen

Tidigare i veckan dömdes han till fängelse för att bland annat ha mordhotat en polis. Nu är Alex Galchenyuk klar för SKA St. Petersburg i KHL. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

26 augusti 2023
(24564) Ivan Fedotov

Både målvakten och CSKA straffas efter kontraktsbrottet

Den ryske stjärnmålvakten Ivan Fedotov skrev på för CSKA Moskva – trots att han hade kontrakt med NHL-klubben Philadelphia. Nu straffas både Fedotov och CSKA av Internationella ishockeyförbundet, skriver IIHF på sin hemsida.

14 augusti 2023
(28519) Ivan Fedotov

Efter militärtjänstgöringen – målvakten ser ut att bli kvar i Ryssland

Efter att ha skrivit på för Philadelphia Flyers skickades målvakten Ivan Fedotov på militärtjänstgöring i Ryssland, något som tolkades som ett straff för att ha valt NHL-spel. Nu verkar det som att han blir kvar i landet, 26-åringen har skrivit på för två år med CSKA Moskva – men det finns en del oklarheter gällande kontraktssituationen.

9 juli 2023