HockeyNews
PLUS
Landslag
Erik Karlsson

JUST NU: Erik Karlsson klar för VM-spel

Här kommer ett ordentligt glädjebesked inför VM. Erik Karlsson är klar för spel och förstärker Tre Kronor.

Igår 19:02
Joel Eriksson Ek

NHL-svenskens ja till VM: "Får ett starkt lag"

Sam Hallam har fått ett positivt VM-besked. Joel Eriksson Ek spelar VM för Tre Kronor. – Det ska bli roligt att spela och vi åker dit för att vinna, säger han till [Värmlands Folkblad](https://www.vf.se/2024/04/21/eriksson-ek-bekraftar-har-tackat-ja-till-vm-vi-far-ett-riktigt-starkt-lag-ce2ac/).

21 april 2024
Hallam Gustavsson Silfverberg Karlsson Backlund

Lista: NHL-svenskarna som kan spela VM

Förbundskapten Sam Hallam kan få ihop det bästa Tre Kronor vi sett sedan VM-guldet i Köpenhamn 2018. Hockeynews har sammanställt listan över de tillgängliga NHL-spelarna inför VM i Tjeckien som drar igång den 10 maj.

20 april 2024
Rasmus Andersson

Calgary-backen tackar nej till VM-spel

VM-debuten får vänta. Calgary-backen Rasmus Andersson tackar nej till Tre Kronor.

19 april 2024
Jesper Bratt

Bratts besked om VM inatt

Många har hoppats på ett positivt besked från storstjärnan Jesper Bratt kring VM-spel. Så blir det dock inte, uppger [Sportbladet.](https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/Xjl3lm/nhl-stjarnan-jesper-bratt-tackar-nej-till-ishockey-vm-2024) – Han ville spela VM, verkligen, säger Bratts agent till tidningen.

19 april 2024
Andreas Wingerli

Byter Tre Kronor mot Skellefteå på datorn

Andreas Wingerli blev inkallad till Tre Kronor efter det att Sam Hallam presenterade truppen. Efter kvällens möte med Finland blir det en snabb dusch för att hinna se match sju mellan Skellefteå och Frölunda. – Jag tror ändå att Skellefteå kommer att nypa den på hemmaplan, säger Wingerli till Hockeynews.

18 april 2024
Erik Karlsson

Erik Karlsson överväger VM-spel: "Sugen"

Tre Kronor kan få drömförstärkningar till VM i Tjeckien om några veckor. Pittsburgh missar Stanley Cup-slutspelet och trion Erik Karlsson, Marcus Pettersson och Rickard Rakell kan bli tillgänglig för VM-spel. – Jag är mycket sugen. Sen är det bara att hoppas att allt går ihop, säger Karlsson till Expressen.

18 april 2024