HockeyNews
PLUS

Ljuspunkter som tände Hovet

(144) Andreas Engqvist
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2017

FacebookXWhatsApp

Alla lag behöver spelare som Andreas Engqvist. Då kan fansen ha överseende med sjabbel och premiärnerver. Och till slut gå hem med ett leende på läpparna.

Man skulle ha haft med sig solbrillor till Hovet. Inte för att spelet var särskilt lysande, och Djurgårdens powerplay var rena mörkret (man börjar vänja sig).

Men gamla fina Hovet fick problem med strålkastarna. I första perioden, och i början av den andra, var det så svag belysning på delar av isen att domarna fick vänta med att släppa pucken tills någon kunde skruva upp ljusstyrkan ordentligt.

Det blev lite väl bra.

I den tredje perioden fick tusentals hockeyfans kisa mot strålkastarna för att inte bländas av skenet som var riktat rakt ut mot publiken. En och annan letade fram solskyddsfaktorn för att inte komma med illröd clownnäsa.
Nog om det.

För visst bjöd SHL-premiären mellan Djurgården och Malmö på en del strålande prestationer.
Som när Redhawks nye amerikanske playmaker Andy Miele i sitt lags första powerplay bände upp Djurgårdsförsvaret så att Frederik Storm kunde panga in 1-0 högt bakom DIF-målvakten Joacim Eriksson.
Som när Djurgårdsbacken Marcus Högström, isens kung, nästan helt på egen hand fixade 1-1. Högström lobbade in pucken i Malmös zon, åkte själv efter den, fick kontroll på pucken, vände bort en Malmöback och snärtade in 1-1.

Den beslutsamheten!
*Som Niclas Bergfors 2-2-mål för Djurgården, också en soloprestation, när han först stal pucken vid egen blålinje, drog i väg mot Oscar Alsenfelt i Malmömålet och i höjd med offensiv tekningscirkel till höger prickade in pucken i Alsenfelts högra kryss.

*Som Malmöbacken Anton Mylläris 3-3-pärla i Jocke Erikssons vänsterkryss. Det är SÅ man ska göra sitt första mål i SHL!

*Som när Andreas Engqvist tog revansch för en straffmiss (iskall räddning av Alsenfelt) tidigare i matchen och kontrade in 4-3 på övertid, vilket skänkte glädje till de drygt 6 700 åskådarna på läktarna (en bra premiärsiffra i Stockholm mot Malmö i september).

Engqvist gör de där detaljerna som andra inte klarar av, men som de borde fixa på SHL-nivå. Han får det att se enkelt ut att få med sig pucken in i anfallszonen och etablera ett tryck mot motståndarna. Med Engqvist som övertidshjälte, Patrik Lundh som 3-2-skytt och med René Bourque som spelade fram till Lundh och och som hjälpte Högström framför kassen vid hans mål, gör att Djurgårdstränaren Robert Ohlsson har en förstakedja att lita på.

Med ett uttalat mål att vinna SM-guld har Djurgården en hel del att slipa bort för att bli bättre.

– Min straff är väl kanske något man vill ta tillbaka, hehe. Skönt att få lite revansch med det sista (målet), säger Engqvist.

Det är sådant som får en hemmapremiär att kännas som en succé. Även om (strålkastar) skenet kan bedra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)