HockeyNews
PLUS

Skellefteåstjärnan hoppas på Ericsson

(911) Joakim Lindström2
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2017

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström bildar en ren Skellefteåkedja i Tre Kronor. I samband med sin comeback i landslaget hoppas Lindström på en comeback av Jimmie Ericsson – i Skellefteå. – Vi hoppas givetvis att han kan ta sig tillbaka, säger Lindström.

OS-drömmen har fått Joakim Lindström, 33, att dra på sig Tre Kronor-tröjan igen efter ett drygt års frånvaro. Förbundskapten Rikard Grönborg fick ett tidigt positivt besked från Lindström inför den här säsongen.

– Det är klart, när vi snackades vid tidigare i somras, när jag väl fick frågan att vara med här tyckte jag det kändes bra. Det är alltid något man har kollat på, och vuxit upp med, att vara med och slåss om en plats är helt klart coolt, tycker jag, säger Lindström iklädd kläderna med de tre kronorna.

– Det är kul att vara tillbaka, och representera Sverige, träffa alla grabbarna. Landskamp på hemmaplan blir kul och det blir en tuff match för oss, säger han inför mötet med Tjeckien i Örebro på onsdagskvällen.

Rikard Grönborg gillar det han har sett av Möller, Lindholm och Lindström i SHL och behåller Skellefteås kedja intakt i Tre Kronor.

"Intressant formation"

– Det är en intressant formation och vi börjar så, sedan får vi se om det blir så hela turneringen. Vi måste våga testa saker också. Det är klart att det är en fördel för dem att de har spelat ihop, säger Grönborg.

Skellefteåtrion kommer även att få chansen i powerplay ihop med backarna Patrik Hersley och Staffan Kronwall. Grönborg fortsätter att prata om Skellefteåkedjan:

– De varvar upp mer och mer och jag tycker de har varit riktigt bra de senaste två matcherna framför allt, när jag har fokuserat på dem. Det finns en bra kombination av olikheter i de tre spelarna. En välkomponerad kedja, som jag ser det.

Joakim Lindström har spelat två VM och var med och knep ett brons i Minsk 2014. På 42 landskamper har mästerskytten gjort nio mål. Att få spela med Oscar Möller och Pär Lindholm kan hjälpa honom till ännu fler mål också i Tre Kronor.

Bättre och bättre

– Det har gått bättre och bättre, tycker jag. Vi spelade ihop ganska länge förra året och i år också. Vi har lärt känna varandra bra och bygger vidare på det. På slutet har det stämt ganska bra och vi har fått några puckar att trilla in. Det känns bra, säger Lindström.

Skellefteå har klättrat upp till en fjärdeplats i SHL, men ändå är det något som saknas i laget. Eller snarare någon.

Den förre lagkaptenen Jimmie Ericsson står utan kontrakt och har under hösten rehabtränat för att om möjligt göra comeback. Frågan är om det går, och om det blir i Skellefteå där han har varit med och vunnit två SM-guld.

– Det är klart, vi saknar Jimmie. Vi skulle helst se att han spelade med oss, men det går inte just nu, så vi får se vad som händer. Jag tror att dörren inte är helt stängd. Vi hoppas givetvis att han kan ta sig tillbaka, säger Joakim Lindström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)