HockeyNews
PLUS

Tumult i svenskklubben

(474) Jonas Junland
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Lausanne med svenskarna Jonas Junland och Nicklas Danielsson har inlett säsongen svagt i den schweiziska ligan. Efter den senaste förlusten fick ett dussin ultrasupportrar nog och stormade isen för att tala ut med spelarna.

När Lausanne i lördags kväll förlorade med 4-3 på övertid hemma mot Langnau i den schweiziska ligan NLA brast det för några av Lausannes mer extrema fans. Det var den sjunde förlusten på nio matcher och den tredje i rad för Lausanne med de före detta SHL-stjärnorna Nicklas Danielsson och Jonas Junland.

Ett dussin ultrasupportrar tog sig in på isen när matchen var slut strax efter klockan 22. Stämningen var spänd och de krävde att få uttrycka sitt missnöje med spelarna.

– Det kan ha gått lite för långt, men jag förstår fullständigt deras känslor. Varför ska de vara nöjda med vad som produceras? frågar sig Jonas Junland i den schweiziska tidningen 24 Heures.

Fansen tog sig några minuters pratstund med honom, lagkaptenen John Gobbi, Jannik Fischer, Sven Ryser och Etienne Froideveaux mitt ute på isen. Den sistnämnde säger omskakad av hur samtalet gick till:

– Det var en blandning av uppmuntran och ilska. I grund och botten bad de oss att vakna.

Lausanne är tia i NLA-tabellen och har bara två lag efter sig. Så sent som 2016 tvingades laget att kvala sig kvar i den högsta ligan. Enligt 24 Heures har Lausanne fått stryk i 20 av sina 24 senaste officiella matcher.

– Det är inte läge att drabbas av panik. Å andra sidan är det dags för alla att vara självkritiska, och det på alla plan. Det skulle vara fel att påstå att det bara är en person som bär ansvar för det aktuella tumultet, säger backen Valentin Borlat till tidningen.

Trots lagets tuffa tid har Jonas Junland bidragit med två mål och sex assist på nio matcher medan VM-guldvinnaren Nicklas Danielsson, som är assisterande lagkapten, har gjort fyra mål och tre assist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)