HockeyNews
PLUS

Björklövens oro – mitt i spelarjakten: "Är nog den siste som får höra"

(28343) Schilkey Kenttä
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2023

FacebookXWhatsApp
Björklöven letar efter minst en forward till sin trupp. Samtidigt hoppas sportchefen Per Kenttä få behålla den allsvenska poängkungen Nick Schilkey.
– Vi vill ju bygga med kontinuitet. I allsvenskan är det ganska få förunnat att få jobba med i stort sett samma trupp, säger Kenttä till HockeyNews.se.

Björklöven fick se sin fina finalsvit om tre raka allsvenska finaler spricka då Djurgården blev för svårt i vårens semifinal. Umeålaget tar nya tag inför kommande säsong och har kommit lång i truppbygget.

– Det är ganska lugnt för min del. Vi har en forward och en back som vi har sagt att vi ska ta in. Sedan får vi se om vi tar in ytterligare nån forward på det. Det beror lite på hur det ser ut efter det att de två är värvade. Vad vi har kvar i skattkistan, och vad vi behöver, säger sportchefen Per Kenttä till HockeyNews.se.

Björklöven har haft en förhållandevis låg spelaromsättning inför kommande säsong. Målvakten Alex D’Orio, backarna Charles-David Beaudoin, Veeti Vainio och forwardstrion Christopher Bengtsson, Gerry Fitzgerald och Alex Hutchings är borta, samt lånen Elliot Ekmark och Jens Lööke.

LÄS MERVM- och OS-meriterad forward uppges vara på gång till Björklöven

In har forwardsduon Liam Dower Nilsson och Myles Powell kommit. Och så är den danske landslagsforwarden Nicolai Meyer ett hett spår på värvningssidan. Per Kenttä, som utsågs till årets allsvenska sportchef på Hockeygalan i maj, konstaterar att det brukar vara en större spelarflykt än så här.

– Sedan ska vi inte ropa hej förrän vi är över ån, för det kan försvinna nån till SHL. Det vet man aldrig. Men relativt lugnt har det varit på den fronten. Jag hoppas att vi kan behålla som vi vill behålla, säger han.

Björklöven har amerikanske forwarden Nick Schilkey under kontrakt. Den 29-årige högerskytten vann den allsvenska poängligan på 68 poäng (25 mål, 43 assist) på 52 matcher. I slutspelet gjorde han lite mer blygsamma ett mål och sju assist på nio matcher.

Även den jämnårige landsmannen Scott Pooley glänste och gjorde totalt 61 poäng och var något skarpare i slutspelet än Schilkey. Per Kenttä hoppas innerligt att han får behålla sina toppspelare. Men fram till den 17 juli finns det en risk att SHL-klubbar kan fylla eventuella NHL-tapp med allsvenska stjärnor.

– Jag har inte hört något, men jag är nog den siste som får höra… Jag får höra när det är för sent som vanligt… Vi får se. Jag tar inte ut någonting förrän sista datumet efter draften, säger Per Kenttä.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!