HockeyNews
PLUS

SM-guldhjälten borta året ut

(227) Johan Sundström
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2017

FacebookXWhatsApp

Den före detta storstjärnan i Frölunda, Johan Sundström, 25, har fått en tung start på säsongen. Enligt hans KHL-klubb Avangard Omsk tvingas han till operation och är borta året ut. Därmed är Sundströms OS-chanser små.

Johan Sundström, 25, lämnade Frölunda för spel i KHL-klubben Avangard Omsk den här säsongen. Men stjärncentern som var med om att leda Frölunda till SM-guld 2016 då han utsågs till SM-slutspelets mest värdefulla spelare och fick mottaga Stefan Liv Trophy, har fått en väldigt tung start i Ryssland.

– Sundström blir borta länge. Vi kommer inte att se honom förrän efter nyår. Han behöver en operation, säger Avangard Omsks tränare Andrei Skabelka på en presskonferens, enligt klubbens hemsida.

Sundström hann bara med att spela tre matcher, och göra en assist, innan skadan uppkom.

– Han flög hem till Sverige för att göra en undersökning och vi inväntade på besked från läkaren, och det var en besvikelse, förklarar Skabelka.

Johan Sundström har blivit dubbel Champions Hockey League-mästare med Frölunda och var tänkt som en frontalfigur i Avangard Omsk också.

– Självklart, i det här avseendet söker vi förstärkning för vi behöver ersätta lagets förstecenter, säger Avangards vitryske coach Andrei Skabelka.

I laget spelar fyra andra svenskar: Jonas Ahnelöv, Erik Gustafsson, Dennis Everberg och André Petersson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)