HockeyNews
PLUS
Modo Hockey
Peter Forsberg

Foppa om misstagen som expert: "Passa sig"

Det har gått 20 år sedan som dubble världsmästaren Peter Forsberg, 50, spelade sitt sista VM med Tre Kronor i Tjeckien. Om två veckor gör han debut som VM-expert i Viaplay. – Som expert ska man vara ärlig och säga vad man tycker och tänker. Jag vill promota hockeyn också och se det positiva. Men jag tänker inte stå och hymla om de inte är bra, säger Foppa.

25 april 2024
Oskarshamn

Spelet bakom Modos värvning – vann dragkamp mot HV71

Modo har hittat en av sina två toppcentrar i form av Lukas Jasek. Nu kan Hockeynews avslöja spelet bakom – och klubbarna som var med i racet. – Vi har jobbat länge på att få hans namnteckning på papper, säger sportchefen Henrik Gradin.

22 april 2024
Victor hedman

Hedman: "Nån röst kanske man får..."

Victor Hedman är tillbaka där han vill vara – den här vintern har varit svenskstjärnas näst bästa säsong i karriären sett till poängproduktion. Här berättar han om jakten på en ny Stanley Cup-titel, Nikita Kutjerovs totala show och Erik Karlsson lilla möjlighet att nå slutspelet. – Resultaten måste gå deras väg. Men har dom chansen i morgon tar dom den, säger Hedman.

16 april 2024
Adam Pettersson Erik Jinesjö Karlsson

Uppgifter: Modo gör sig av med duon

Modo letar toppcentrar och håller på att bygga om spelartruppen till nästa säsong. Enligt [Expressen](https://www.expressen.se/sport/hockey/shl/tva-spelare-pa-vag-bort-fran-modo-trots-gallande-kontrakt/) får två av spelarna som var med om att spela upp Modo i SHL inte vara kvar, trots kontrakt.

15 april 2024
Niklas Folin

Uppgifter: Backen kan lämna SHL

Niklas Folin kan vara påväg till Hockeyallsvenskan.

14 april 2024
Henrik Gradin Modo

Modo tar i – ökar budgeten i spelarjakten

Modo hängde som nykomling kvar i SHL och var nära en slutspelsplats. Sportchefen Henrik Gradin berättar nu om det nya pågående lagbygget – där spelarbudgeten har ökat. ► Han specificerar vad han är ute efter. ► Att flera bud är utskickade. ► Några har redan nobbat Modo. ► Målvaktssituationen. ► Hur Modo och Övik står sig hos spelarna på marknaden. ► Om stortalangen: ”Kommer garanterat att spela SHL-matcher nästa säsong”.

12 april 2024
Ludwig Byström

Backen vill hem – efter åren utomlands

Säsongen i Tyskland blev inte vad Ludwig Byström, 29, hoppats på. Nu är frågan hur det blir med en eventuell återkomst i Modo. – De slängde inte upp ett femårskontrakt det första de gjorde och det accepterar jag helt och hållet, säger backen.

10 april 2024