HockeyNews
PLUS

Panelen: Tror på olika lag – så slutar finalen

Panelen

Publicerad: 13 april 2024

FacebookXWhatsApp

Två av svensk hockeys mest framgångsrika klubbar drabbar samman i en final om en SHL-plats.
Hockeynews panel med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg analyserar – så kommer det att gå.

Hur slutar den allsvenska finalen?

Mattias Persson, reporter:

– Först och främst – vilken final! Vi har galna matcher att vänta och jag ser verkligen fram emot det. Det här tar dock Brynäs. Sett till truppen är man starkare och bredden blir alltid talande i en sån här matchserie. Man kan snacka om press, men faktum är att båda klubbarna har press på sig att gå upp. Det blir ingen lätt resa, men till slut drar Brynäs det längsta strået, vilket innebär att Djurgården faller i ytterligare en final.

Tips: 4–2 i matcher till Brynäs.

Mattias Ek, reporter & krönikör

– Brynäs har motsvarat alla förväntningar och uppfyllt kravet att ta sig till final. Målvakts- och anfallsspelet är den stora styrkan. Försvarsspelet den ömma punkten.
Så här långt har Brynäs klarat av att hantera pressen även om det har svajat till några gånger, vilket har resulterat i stängda omklädningsrum, sprut på TV4-kameror och en hel del onödiga utvisningar.
I finalen mot Djurgården kommer allt att trissas upp. Djurgården upplever precis lika stora förväntningar utifrån som Brynäs. Men pressen inifrån är nog större i Brynäs. Laget kommer närmast från SHL och ska omedelbart ta sig tillbaka. Allt annat är ett dunderfiasko.
Djurgården kan för första gången sedan degraderingen spela utan favoritskapet vilket sänker trycket en smula. Djurgården är till större delar ett allsvenskt lag med en SHL-klubbs förväntningar och krav.
Brynäs är ett SHL-lag sett till budget och spelartrupp. Inget får gå fel.
Det som talar emot Brynäs – är just hur laget kollektivt och individuellt hanterar omställningen till ett ännu starkare strålkastarljus i finalen.
Det är NU det gäller. Allt annat är historia.
Djurgården har haft en stökigare säsong och trots en väldigt svag och strulig start har klubben, laget, ledarna och spelarna tillsammans hittat det som krävs för att ta sig förbi hindren på väg till finalen.
Den styrkan är det som skulle kunna få Djurgården att skrälla mot Brynäs.
För visst skulle det vara en skräll om Djurgården, och inte Brynäs, spelar i SHL till hösten.

Tips: 4–2 I matcher till Djurgården.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Oavsett vilket lag som hade klivit in i den här finalen mot Brynäs hade varit kraftiga underdogs. Det här är Brynäs SHL-plats att tappa och nu blev det Djurgården till slut. På förhand lutar jag mer mot 4–1 i matcher än 4–3 och Djurgården kommer att behöva stöka till det här tidigt i matchserien om de vill nå SHL. Når Brynäs 70-75 procent av sin kapacitet så blir det SHL-hockey i Gävle nästa säsong. Djurgården skulle behöva vinna en av de två inledande matcherna i Gävle, gärna den första, och sedan vända hem till Hovet och vinna match 3. Då skulle det bli ruskigt intressant att se hur Brynäs hanterar en sån situation efter att ha tagit sig genom grundserien och två första slutspelsrundorna i "lugn och ro". Brynäs är skyhöga favoriter och det kommer med all sannolikhet gnistra om den här serien. Kan knappt vänta till onsdag.

Tips: 4–2 i matcher till Brynäs

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)