HockeyNews
PLUS

Här är hela domen – så länge stängs Andersson av

(29031) Axel Andersson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 september 2023

FacebookXWhatsApp

Axel Andersson blir avstängd i tre matcher. 
"Crosscheckingen är medveten, vårdslös, träffade ansiktet och medförde stor skaderisk", skriver disciplinnämnden i sin dom.

ANNONS

Matchstraffet kom i början av den andra perioden. 

Djurgårdens Axel Andersson gjorde en crosschecking i ansiktet på Nick Schillkey i Björklöven.

Det var nyförvärvets första match i Hockeyallsvenskan med klubben. Efter tre år i USA och AHL är han tillbaka i Djurgården där han tidigare spelat juniorhockey.

ANNONS

Nu stängs backen av i tre matcher och får betala drygt 10 000 kronor i böter.

Domarna behöver från och med den här säsongen inte gradera matchstraffet utan det är upp till situationsrummet i efterhand att avgöra om ett fall ska gå vidare till disciplinnämnden och tar då hjälp av personerna i referensgruppen.

Vilket välkomnades  av huvuddomaren Daniel Wessner i en intervju med Hockeynews Mattias Ek i går kväll:

ANNONS

– Jätteskönt. Vi ska göra det vi ska göra där ute sen får det gå vidare. Det är bättre att det är så.

Här är disciplinnämndens utredning:

Anmälan: När det spelats 5 minuter och 35 sekunder av period 2 så sker det en Crosschecking av Djurgårdens nr 29 Andersson. Kamp om pucken i sarghörnan mellan Andersson och nr 7 i Björklöven Schilkey. Schilkey slår till pucken med klubban i luften, Andersson crosscheckar Schilkey rakt i ansiktet. Anderssons klubba träffar rakt i ansiktet på Schilkey,

ANNONS


Axel Anderssons utlåtande: Situationen som uppstår är att Axel har klubban högt och samtidigt får en crosschecking av Björklövens nr 22. Klubban tar på hjälmen på Björklövens spelare nr 7. Axel ansvarar naturligtvis för sin klubba och det är inte mycket att säga gällande 5 min straffet. Klubban tar dock inte kraftfullt och spelaren skadar sig inte (spelar direkt vidare).


ANNONS

Disciplinnämndens dom: Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är enligt nämnden utrett att Axel Andersson gjort sig skyldig till crosschecking på sätt som redovisas i anmälan. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.


PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln