HockeyNews
PLUS

Känsloladdad kamp för Moras DIF-profil

Henrik Eriksson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 28 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Mora slog ut AIK och är klara för semifinal mot alla odds. Nu blir det nya resor till Hovet och för forwarden Henrik Eriksson är det känslosamma bataljer som väntar.
– Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger han till Hockeynews.

Efter att ha förlorat de två inledande kvartsfinalerna mot AIK vann Mora fyra raka matcher och på onsdagskvällen blev dalalaget definitivt semifinalklart.

Brynäs valde BIK Karlskoga i semifinalen, vilket innebär att Mora får nya resor till Hovet för att ställas mot Djurgården. Det kommer bli minst sagt känsloladdat för Moras assisterande lagkapten och tillika DIF-profilen Henrik "Hank the tank" Eriksson.

Efter totalt 12 säsonger i Djurgårdens A-lag har den 33-årige forwarden hunnit skaffa sig starka känslor för DIF.

– Det känns speciellt. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det är vad det är, det blir att sätta på sig hjälmen och gasa, säger Henrik Eriksson.

Hur tror du att det kommer bli rent känslomässigt?

– Jag har inte hunnit landa i det än, utan väljer att lämna det där. Det tar vi nästa vecka, nu ser vi till och samla kraft så att vi är redo när det startar nästa vecka.

I Djurgården återfinns också hans bästa kompis, Daniel Brodin.

– Ja, det blir speciellt. Det är många kända ansikten i korridorerna så det blir något utöver det vanliga.

Mora-forwarden är otroligt stolt över att man lyckats vända 2–0 underläge till 4–2 i matchserien.

– De första två matcherna nere på Hovet satte vi en prägel på vad vi har att komma med. Sen vände det hem hit och då visade vi verkligen att vi är och räkna med. Det har varit otroligt jämnt och två bra lag som verkligen spelat bra hockey, säger han.

Vad betydde det att nypa både suddenmatcherna?

– Den fjärde fajten gjorde att vi kände att vi var rakt inne i det. Vi hade en otroligt bra feeling när vi åkte ner till Hovet. Match fem där blev lite svängig och det var lite rock n'roll, men vi hittade kylan och gick vinnande. Det gjorde att det blev ännu mer vind i seglet.

Kan ni rå på Djurgården?

– Ja, varför inte? Vi har visat under grundserien att vi kan spela tajta och jämna matcher mot dem. Vi svarar upp mot AIK och vinner mot ett bra lag. Vi är absolut med och tävlar om det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)