HockeyNews
PLUS

Kanadensisk back klar för Brynäs: "Exalterad"

Charles-Édouard D'Astous
Bildbyrån

Publicerad: 10 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs fortsätter att bygga sitt lag inför SHL och nu är nästa pusselbit på plats. Johan Alcén värvar en back från den finska ligan.

Charles-Édouard D'Astous lämnar finska KooKoo för SHL och Brynäs till nästa säsong. Den 26-årige backen stod för en stark andra säsong i KooKoo när han noterades för 46 poäng i grundserien. Säsongen dessförinnan blev det 23 poäng.

Kontraktet med Brynäs är skrivet över kommande två säsonger.

– Jag är väldigt exalterad över att ha skrivit på för Brynäs. Det känns som helt rätt steg för mig i min karriär att få komma till en så historisk klubb som verkligen har något bra på gång. Jag har bara hört bra saker om organisationen och staden, sedan så ser jag verkligen fram emot att få spela inför alla hängivna supportrar, säger Charle-Édouard D'Astous till klubbens hemsida.

Backen har genomgående under sin karriär stått för en hög poängproduktion och gjorde under sina fyra säsonger i Rimouski Océanic i den nordmaerikanska juniorligan 181 poäng på 244 matcher.

Sökt efter en sådan som Charles

Sportchef Johan Alcén är nöjd över tillskottet.

– Vi har sökt efter en back med Charles profil och han känns otroligt spännande. Han har stått för två bra säsonger i den finska ligan och vi tror han kommer att kunna bli en viktig del av vår backuppsättning under kommande säsong. Han är en stor spelskicklig back med ett hårt skott som heller inte backar i det fysiska. Vi ser fram emot att få se honom i Brynäströjan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!