HockeyNews
PLUS

Han får toppjobb i Djurgården

(2294) Tobias Pehrsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 mars 2018

FacebookXWhatsApp

Djurgården är på väg att göra klart med en ny sportchef efter Thomas Johansson.
Enligt uppgift till HockeyNews.se är man överens med Tobias Pehrsson, som lämnar sitt jobb som förbundskapten för U16-landslaget, för en nyckelposition i Djurgården.

ANNONS

Organisationen i Djurgården håller på att ta form för kommande säsong. När klubbledningen valde att göra om ansvarsfördelningen mellan den strategiske sportchefen Joakim Eriksson, som har ansvar för spelarvärvningar, och den tekniske sportchefen Thomas Johansson, som har utvecklat den framgångsrika spelvisionen för A-lag ner till ungdomslag, valde Johansson att tacka nej.
Den 30 april går hans kontrakt ut och då lämnar han sportchefsrollen i Djurgården.
Enligt uppgift är man överens med Tobias Pehrsson, 33, som är tänkt att ersätta Thomas Johansson.

Nya DIF-chefen kommer från förbundet

Pehrsson har sedan i oktober varit förbundskapten för U16-landslaget och spelarutvecklingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet, men sedan han valde att flytta över till Djurgården gick förbundet på onsdagen ut med att Anders Lundberg tar över det arbetet.
Tobias Pehrsson har även varit sportchef i allsvenska Uppsalalaget Almtuna där han också varit assisterande tränare.

ANNONS

– Tobias är ett intressant namn och naturligtvis tittar vi på fler. Thomas var också ett intressant namn. Thomas hade mer vilja och fokus att äga delen mot A-laget, säger Djurgårdens vice vd K-G Stoppel, som bekräftar intresset för Tobias Pehrsson, men inte att det är klart.

Att vara sportchef vid sidan av Joakim Eriksson innebär från och med den 1 maj en del andra arbetsuppgifter än de Thomas Johansson har haft.
– Det blir lite mindre fokus på A-laget, även fast den personen i allra högsta grad ska bistå Jocke, men större fokus på juniorutvecklingen och den delen. Säkerställa hur vi tränar och spelar och coachar de tränarna och blir lite tydligare mot vår egen ungdom och den sportchefen, säger K-G Stoppel.

Bättre kontakt med Stockholmsklubbarna

ANNONS

Från och med kommande säsong, då det nya tv-avtalet träder i kraft, har SHL-klubbarna enligt ett nytt incitamentsprogram möjlighet att dra in fem miljoner kronor bland annat genom att förbättra relationerna till klubbarna i närområdet.

Det sammanfaller med en del av de arbetsuppgifter som den nya sportchefen i Djurgården kommer att ha.
– Med den roll vi har i Stockholm i dag måste vi också sätta upp en tydlig vision och struktur efter hur vi vill träna och spela som vi också kan förankra och stötta andra föreningar i Stockholm och stärka Stockholmshockeyn, säger K-G Stoppel.

Så blir rollfördelningen

ANNONS

Joakim Eriksson har vid ett tidigare intervjutillfälle med HockeyNews.se sagt om sportchefernas rollfördelning:
– Vi har jobbat jättebra ihop, Thomas och jag. Jag hade gärna sett att vi fortsatt. Däremot har jag en entydig uppfattning med Jenny (Silfverstrand, vd:n) och KG (Stoppel, vice vd:n) att ansvarsfördelningen inte var helt tydlig internt, vilket man har ändrat på i arbetsbeskrivningarna. Vad gäller arbetssättet kommer vi mer eller mindre fortsätta på samma sätt. Thomas valde att tacka nej till det, vilket jag har respekt för och kan förstå. Men det ska egentligen Thomas svara på varför han tackade nej. Jag tycker att det är ett tråkigt beslut.

Joakim Eriksson, som är tillsvidareanställd i Djurgården, utvecklar:
– Jag trivs bra med ett samarbete och jag tycker att det är en bra rollfördelning i Djurgården med två personer som både ser allt som sker internt och följer marknaden utanför. Det är något som Djurgården planerar att fortsätta med. Vad gäller diskussionen och tydligheten kring roller så delar jag den analys som har gjorts internt. I arbetsprocessen i framtiden så ser jag inga stora förändringar mot hur jag och Thomas har jobbat.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln