HockeyNews
PLUS

Risk för ytterligare en säsong i misär?

(93) Vita Hästen depp
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2017

FacebookXWhatsApp

Vita Hästen öppnade den allsvenska säsongen 17/18 genom att göra samma figur som man gjort de två senaste säsongerna. En blekgrå, trist halvmesyr utan något som helst underhållningsvärde. Men om det blir ytterligare en säsong i misär beror faktiskt på hur man väljer att nyttja sina styrkor.


Det är egentligen ganska lustigt.

När Vita Hästen huserade i Hockeyettan var laget en attraktion, ett lag med flashiga spelare som satsade ursinnigt framåt, tacklade motståndare genom sargen och suktade så hårt efter spel i Hockeyallsvenskan att det mer ofta än sällan rann över både bland känslorna och i målprotokollet. Men sedan det där eftertraktade avancemanget säkrades inför säsongen 14/15 har verkligheten blivit en helt annan.

Vita Hästen har blivit ett trist gäng som spelar hockey lika blek som färgen på bortatröjorna. De två senaste säsongerna (en elfte- respektive tiondeplats i tabellen) har man mest varit ett grått gäng som levererat bedrövelser till sina fans. De har inte varit underhållande. För någon.

Och det började likadant i år igen. Vita Hästen gjorde en i allra högsta grad blek figur i premiären borta mot ett piggt Timrå (förlust 0-4). Ingen flärd, ingen finess och inte heller särskilt mycket kamp och känslor trots att det är främst arbetare man har i sin trupp. Visst finns det anledning för fansen att känna oro.

Vilket många säkerligen redan gjorde med tanke på att laget värvat billigt och en hel del från Hockeyettan inför säsongen.

Men man kan se det där på olika sätt. När Vita Hästen åkte runt och slösade bort publikens tid i NHK Arena stod Joel Persson på blå och pangande in mål för Växjö Lakers i SHL.

Skåningen värvades till SHL-klubben direkt från Kristianstad i Hockeyettan och har klivit raka vägen in i första backpar. Han fick förtroende från start och tog det. I Vita Hästen huserade Douglas Lögdal och Jonathan Tholander i fjärdekedjan.

En poängkung och en målkung från fjolårets Hockeyetta som får bära vatten och gnugga (Lögdal med goda intentioner, Tholander fullständigt osynlig). Väljer man att utnyttja sina resurser på det sättet är det kanske inte så konstigt att hockeyn som presteras blir grå, tråkig och allt annat än vägvinnande.

Om det är så det kommer fortsätta ytterligare en säsong i Norrköping beror, skulle jag tro, helt och hållet på hur man väljer att använda sina resurser och sina styrkor.

Det finns utrymme för en Joel Persson-saga även i Himmelstalundshallen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)