HockeyNews
PLUS

Kronwall om Djurgårdsbeslutet

(957) Staffan Kronwall
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2017

HELSINGFORS. Staffan Kronwall är inne på sin sjunde säsong i KHL efter det att han lämnade Djurgården 2011. Inom kort fattar han beslut om nästa säsong.

Staffan Kronwall, 35, är den ende i Tre Kronor som har spelat fler än 100 landskamper. I 5-3-vinsten mot Tjeckien spelade han landskamp 101 och mot Finland landskamp 102.

Tiden går, men den gänglige före detta Djurgårdsbacken är på väg mot en rekordsäsong poängmässigt i KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl. På 30 matcher har han gjort 20 poäng (5 mål, 15 assist). Två gånger har han nått 25 poäng i KHL.

– Jag har inte spelat på ett annorlunda sätt egentligen. Vi har ett bra powerplay som har hittat bra kemi, egentligen redan i slutet på förra året och vi byggde vidare på det i år. Det är väl den stora nyckeln att vi har haft ett riktigt bra powerplay. Annars spelar jag väl på samma sätt som alltid. Jag tycker inte att jag har förändrats mer än att jag har ett års mer erfarenhet för varje år som går, säger Staffan Kronwall på typiskt Staffan Kronwall-vis.

Storm i klubben

Det har stormat i storklubben Lokomotiv Jaroslavl, som har bytt tränare under hösten.

Alexej Kudasjov ut. Dmitrij Kvartalnov in.

– Det är lite vilda västern… Det är så där borta. När det går i motvind är det tufft. När det går bra är allting kanon, säger Kronwall.

– Vi har ett gäng som har hållit ihop ganska länge och bara bytt ut någon enstaka spelare. När det går dåligt vet man egentligen inte varför. Vi gick ju till semifinal i fjol och hade ett kanonslutspel. Sedan började det lite upp och ner den här säsongen. Vad det beror på är svårt att säga. De bestämde sig för att byta tränare och fick in CSKA:s gamla tränare. Han har väl ett lite annat synsätt och tycker väl att vi har fått ett litet lyft sedan dess. Om det beror på tränaren eller något annat, det vet jag inte.

Chans till OS-spel

Staffan Kronwall har sett sin storebror Niklas Kronwall vinna OS-guld. I februari i Sydkorea kan han själv få chansen för första gången att spela i OS.

– Jag har inte hunnit fundera så mycket på det. Jag har sagt till många att jag tycker det är synd att de bästa inte kommer att vara där. Det är lite synd för sporten. I OS ska de bästa vara med och då ska NHL-killarna vara där. Men nu har det blivit som det är och då tycker jag det är kul att ha en liten chans att vara med. Det vore häftigt att få vara med. Jag har kollat brorsan ett par vändor på tv. Det skulle vara jättehäftigt, säger Staffan Kronwall.

Den stående frågan från Djurgårdsfansen till Staffan Kronwall är: När kommer du tillbaka?

Men ännu finns det inget klart besked att ge. För som sagt, han är i storform i KHL och familjelivet fungerar bra. Dessutom har det varit rätt tyst från Djurgården.

– Jag hade mest kontakt med Joakim Eriksson då han precis hade blivit sportchef i Djurgården, men jag följer med och kollar hur det går för laget, säger Staffan Kronwall, som tror att han fattar beslut om nästa säsong runt nyår.

– Det brukar vara min fru som bestämmer hur det ska bli, haha.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS