HockeyNews
PLUS

"Hade varit kul att slåss"

(858) Linus Johansson
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 3 november 2017

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens temperamentsfulle center Linus Johansson är avstängd i dubbelmötet med Färjestad efter ett slagsmål mot Skellefteå. Nu pratar han ut om domen och hur han ser på tjafs och gruff i SHL. – Det hade varit kul att kunna göra något rejält av det, att slåss någon gång, säger Johansson.

Djurgårdscentern Linus Johansson rök ihop med Skellefteåbacken Emil Djuse efter slutsignalen i den andra perioden i Skellefteå Kraft arena i lördags. Isen fylldes av spelare under tumultet som slutade med att Johansson hamnade över Djuse på isen.

Domarna beslutade sig för att ge slagskämparna två minuter var för roughing. I efterhand synades händelsen av Situationsrummet och Linus Johansson blev anmäld till disciplinnämnden som i sin tur stängde av Djurgårdsspelaren i två matcher. Slagsmålet kostade dessutom 5 000 kronor i böter. Nämnden ansåg att Linus Johansson tryckte ned Djuses oskyddade huvud mot isen.

– När vi höll på att brottas lite så är det svårt att inse att han (Emil Djuse) hade blivit av med hjälmen. Jag kollade inte om han hade hjälm eller inte. Sedan när jag skulle trycka ner honom så hade han ingen hjälm och det såg jag efteråt. Det är lite dumt, men det är vad det är, säger Linus Johansson efter ett ispass på Hovet.

Enligt disciplinnämnden skickade du inte in någon förklaring till ditt agerande?

– Jo, det gör man ju, men det behövdes inget snyfttal för det. Det var mer att jag inte visste att han inte hade hjälm. Han skadade sig inte och inget händer. Jag tycker att två matcher och 5 000 för det är lite mycket, säger Linus Johansson.

Smålänningen från Troja-Ljungby var under sin tid i Mora inblandad i en incident som också ledde till avstängning.

– Det är bara udda grejer för mig... säger Linus Johansson med ett snett leende.

Den gången bet du Bik Karlskogas Daniel Wessner?

– Ja, då bet jag honom i fingret…

Äh, och hur smakade det?

– Hockeyhandske. Jag hade väl kollat för mycket Walking Dead (zombieserie), haha.

Men du verkar ha ett hett temperament?

– Ja, det har jag. Det brinner över ibland, alltså. Sedan, det är så tråkigt. Det hade varit kul att kunna göra något rejält av det, att slåss någon gång. Men samtidigt, det blir avstängning och det dubblas på, det är böter så det är knappt värt att slåss om det inte händer något riktigt allvarligt.

Har ni förklarat för René Bourque vilka regler och konsekvenser som finns i SHL?

– Ja, det har vi. Han fattar att man inte kan åka runt och… Det är därför det är många som snackar väldigt mycket. De behöver inte stå upp för sig själva, säger Linus Johansson, som nu missar dubbelmötet med serieledande Färjestad.

– Det är tråkigt, för det är nästan de roligaste matcherna man kan spela med Djurgården.


Klippet presenteras i samarbete med C More.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)