HockeyNews
PLUS

Lösningen på skadekrisen

(848) Markus Ljungh3
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2017

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens centrar Andreas Engqvist och Linus Johansson kan inte spela i dubbelmötet med Färjestad. Men mycket talar för att en annan center är redo för comeback.

Djurgården hade på torsdagen vid lunchtid sålt 7 500 biljetter till hemmamatchen mot serieledande Färjestad på fredagskvällen. Det kan bli drag på Hovet med andra ord.

På skadelistan har Djurgården sin förstecenter Andreas Engqvist, som blev knäskadad borta mot Skellefteå i lördags och väntas kunna göra comeback efter landslagsuppehållet om två veckor. Dessutom blev Djurgårdscentern Linus Johansson avstängd i två matcher efter en fight med Skellefteås Emil Djuse.

Djurgården har haft centern Markus Ljungh borta sedan den 21 september, men mycket talar för att han kan göra comeback på fredagskvällen mot serieledande Färjestad. Ljungh har missat tolv av 14 SHL-matcher i höst.

– Det har varit segt mentalt. Men sedan blev det okej att acceptera att man var skadad och att man skulle bli borta, säger Ljungh, som blev tvungen att operera ett ljumskbråck.

"Bestämmer mig i morgon"

– I måndags var det fyra veckor sedan jag opererade mig. Det går framåt. Vi får se om det blir någonting i morgon. Jag bestämmer mig nog i morgon, säger Markus Ljungh.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson ser ut att vilja ha Ljungh som center i förstakedjan ihop med René Bourque och Patrik "Peppe" Lundh.

– Det kan vara ett alternativ. Vi har ”Peppe” som kan spela center och Calle (Ridderwall) har spelat i den rollen i KHL också. Vi är inte barskrapade, säger Robert Ohlsson.

Markus Ljungh har fått läkarens klartecken att köra på för fullt och Djurgården hoppas på honom mot Färjestad.

– Nu har vi borta både ”Ante” (Engqvist) och Linus (Johansson), som är avstängd. Det blir in i hetluften på en gång i sådana fall, säger Ljungh.

Upp till Ljungh

Han är den som får besluta om det blir spel eller inte.

– Det jag väger in är att det ska kännas bra. I dag kändes det bra. Åkningen kändes bra, men det här är min tredje vecka som jag är på is och jag har åkt mycket varv. En förbättring varje dag vill jag känna, så att ömheten går ner. Smärtan finns i vissa lägen och har funnits, men den blir mindre och mindre läkaren vill helst att den ska lägga sig innan nästa dag. Det var positivt i dag.


Hur skulle det vara att spela med Bourque och Lundh?

– Det skulle vara kul. ”Peppe” har jag lirat med förut, vi känner varandra bra och vi vet var vi har varandra. René har vi sett var han har för skills, han har bra skott och bra skridskoåkning. Det passar perfekt att komma in med dem. Det blir ganska lätt att spela. I sådana fall, säger Ljungh försiktigt optimistiskt.

Djurgården saknade den lätt handskadade backen William Lagesson i segermatcherna mot Skellefteå och på torsdagens träning satt backen Tom Nilsson vid sidan av isen.

– Lagesson kör på bra och det ska funka att vara med och Tom ska spela i morgon, så är det sagt, säger Robert Ohlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)