HockeyNews
PLUS

KHL-klubben förhandlar med Omark

(648) Linus Omark2
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2017

Ryska Salavat Julajev har inlett förhandlingar med Linus Omark. Nu hoppas KHL-klubben att poängmaskinen förlänger sitt kontrakt och stannar kvar i Ufa.

VM-guldvinnaren Linus Omark, 30, är inne på sin tredje säsong i KHL-klubben Salavat Julajev och han är lagets poängkung. Efter 22 matcher har han gjort 22 poäng (7 mål, 15 assist) och med den skörden är han tia i KHL:s poängliga.

Salavat Julajev vill förlänga Omarks kontrakt som går ut i april nästa år och det handlar om riktigt stora pengar.

Med Omark har vi inlett förhandlingar om en förlängning av kontraktet, men det är i början, säger Salavat Julajevs general manager Leonid Vaisfeld till nyhetsbyrån Tass.

I en intervju med Hockeynews.se den 4 oktober berättade Omark hur tankarna om framtiden går:

–Jag funderar mycket, så klart. Men jag har faktiskt ingen aning om vad som kommer att hända. Jag kan bli kvar i Ryssland, Luleå är ett alternativ i Sverige, och Schweiz och även mot ”Väst” där borta, sa den förre Luleåforwarden och syftade på NHL.

Senast han spelade i NHL var 2013/2014 i Edmonton och Buffalo innan han avslutade säsongen i Luleå. Därefter har han spelat i Jokerit och Salavat Julajev i KHL.

– Det blir ett familjebeslut vad som kommer att ske näst efter detta år. Visst, det är svårt att säga nej när de kommer med pengarna här. Vi får se, jag försöker att inte tänka på det, har Omark sagt till Hockeynews.se om läget.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS