HockeyNews
PLUS

Brodin tillbaka på isen

(604) Daniel Brodin
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 16 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens landslagsforward Daniel Brodin skadade knäet för sex månader sedan. På måndagen var han tillbaka på is. – Tanken är att jag ska vara tillbaka i januari eller februari, säger Brodin.

Det var den 14 april i Tre Kronors landskamp mot Lettland veckorna före VM i Tyskland som Djurgårdsforwarden Daniel Brodin, 27, skadade knäet så illa att han var tvungen till operation. Korsbandet i knäet gick helt av. Prognosen han fick var nio månader till comeback.

Det har nu gått sex månader och det återstår mycket jobb, och tålamod. På måndagen bytte Brodin om till hockeymundering och kände lite lätt på isen på Hovet i Stockholm innan hans lagkamrater körde i gång sitt träningspass.

– Jag var lite på is, det är skönt för det mentala. Känna att det går åt rätt håll. Det gäller att ta det jäkligt försiktigt. Det här var andra gången jag var ute på isen, säger Brodin strax efter det att han klivit av.

Målet är att vara tillbaka senare under säsongen. Någon gång i januari eller februari ska Daniel Brodin spela hockey med full kraft igen.

– Det tar den tid det tar. Det gäller att inte stressa och det är samma sak med rehabträningen.

Under sina två säsonger i Brynäs, efter återkomsten från Brynäs, har han gjort 45 poäng (24 mål, 21 assist) på 99 SHL-matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)