HockeyNews
PLUS

Brynäs sparkar Melin

(557) Roger Melin2
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 13 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Roger Melin får sparken från Brynäs efter bara åtta SHL-matcher. 8-2-förlusten hemma mot Skellefteå blev droppen för klubben som var i SM-final i våras.

Roger Melin tog över som huvudtränare i Brynäs efter succémannen Thomas "Bulan" Berglund som inför den här säsongen flyttade hem till Luleå. Brynäs skrev tvåårskontakt med Melin, som 1999 ledde laget till SM-guld.

Men redan efter åtta matcher har Brynäs tappat förtroendet för erfarne och välmeriterade Roger Melin. På fredagen, dagen efter storförlusten med 8-2 hemma mot Skellefteå, fick han gå.

-Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger sportchefen Stefan Bengtzén till Brynäs hemsida.

Redan på lördagen har Brynäs nästa match i SHL, då returmöte med Skellefteå väntar på bortaplan. De assisterande coacherna Tommy Sjödin och Janne Larsson ersätter tills vidare Roger Melin.

–Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocoach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

61-årige Roger Melin har under sina 16 säsonger i SHL även coachat Linköping, Färjestad, Frölunda och AIK. Senast Brynäs sparkade en huvudtränare var i januari 2015 då guldtränaren Tommy Jonsson ersattes av "Bulan" Berglund. Även då blev en storförlust (2-7) hemma mot Skellefteå droppen för Brynäsledningen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)