HockeyNews
PLUS

Stillman klar för nytt jobb

(489) Fredrik Stillman2
Andreas Sandström/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2017

FacebookXWhatsApp

Den förre HV71-hjälten Fredrik Stillman, 51, är klar som ny huvudtränare i KHL. Han tar över jobbet i Admiral Vladivostok och blir därmed den tredje svenske huvudcoachen i Ryssland efter Bengt-Åke Gustafsson och Janne Karlsson.

På tisdagen blev det officiellt att Fredrik Stillman, den förre sportchefen och assisterande tränaren i HV71, blir ny huvudcoach för krisande KHL-klubben Admiral Vladivostok, som har sparkat huvudtränaren Alexander Andrijevskij.

Admiral berättar på sin hemsida att det blir den assisterande tränaren Fredrik Stillman som ersätter Andrijevskij.

Lösningen är tillfällig och ett nytt beslut i tränarfrågan kommer att tas i november, berättar klubbens general manager Kamil Hadzijev för nyhetsbyrån Tass.

– Nu bestämde vi oss för att överlåta laget till honom (Stillman). Vi vet att han är mycket professionell, säger Hadzijev till Tass.

– Vi kommer att analysera läget eftersom vi samtidigt vet att det finns högkvalificerad coachpersonal på den ryska marknaden. Huvudtränaren har en nyckelposition och hittills har vi utnyttjat den möjlighet vi har. Efter den kommande borta- och hemmaserien av matcher närmar vi oss halvtid på säsongen. Då tror jag att vi kommer fatta ett beslut.

Fredrik Stillman är inne på sin tredje säsong i Admiral Vladivostok efter det att han slutade i HV71 sommaren 2105. Fredrik Stillman presenteras på KHL-klubbens hemsida. Där får Admiral-fansen (de som inte redan känner till det) veta att Fredrik Stillman, 51, som spelare vann VM-guld med Tre Kronor både 1991 och 1992 och OS-guld i Lillehammer 1994. Han vann även SM-guld med HV 71 för 22 år sedan. Därefter har han varit med och lett HV till tre SM-guld (2004, 2008 och 2010) som assisterande coach och som sportchef.

I KHL har tidigare Bengt-Åke Gustafsson och Jan Karlsson varit huvudtränare. Stillman blir nu den tredje svensken som får leda en KHL-klubb. Admiral ligger för närvarande på plats tolv av 14 i den östra konferensen i KHL och har efter 19 matcher tolv poäng upp till Barys Astana på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)