HockeyNews
PLUS

Skadesmäll för Djurgården

(244) Markus Ljungh
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2017

FacebookXWhatsApp

Djurgården har drabbats av ett tungt avbräck. Poängstarke centern Markus Ljungh skadades mot Malmö och riskerar att bli borta till november. – Han har ett ljumskbråck som han ska operera och som sedan ska läka ihop, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Det var i slutet av SHL-premiären på hemmais som centern Markus Ljungh fick den skada som nu kräver operation.

– Markus är undersökt och kommer att bli borta ett par veckor. Han beräknas vara tillbaka senast efter landslagsuppehållet men kan vara tillbaka tidigare. Det beror på hur rehabiliteringen går, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

26-årige Ljungh är assisterande lagkapten i Djurgården och var med 23 poäng (8 mål, 15 assist) näst bästa poänggörare förra säsongen. Nu tros han bli borta i fyra till sex veckor. Han riskerar att bli borta de 13 SHL-matcherna fram till landslagsuppehållet i november. Om rehabiliteringen efter operationen går bra kan han eventuellt vara tillbaka tidigare.

– Jag är inte doktor men har fått den prognosen, säger Joakim Eriksson.

Det är inte aktuellt att värva någon ersättare, enligt Djurgårdens sportchef.

– Vi har 14 forwards i truppen just med tanke på att sådana här saker uppstår med täta mellanrum. Det är avstängningar, skador och sjukdomar. Det är upp till de andra 13 att leverera, menar Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)