HockeyNews
PLUS

Tunga värvningen: Frölunda tar in guldmålvakt

(12488) Frans Tuohimaa/Finland
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 20 november 2023

FacebookXWhatsApp

Frölunda gör en tung, och oväntad, värvning:
Frans Tuohimaa som spelat i den finska ligan, KHL, AHL och SHL.

Han vann OS- och VM-guld med det finska landslaget 2022.

– Det ska bli spännande att spela för Frölunda. En klubb med traditioner som jag bara hört bra saker om. Frölunda är en respekterad klubb i Finland och i hela Europa som har en hög standard på sin verksamhet, säger den 32-årige målvakten till Frölundas hemsida. 

Han tillägger:

– Jag har varit i många klubbar och är erfaren. Jag är kanske inte spektakulär, men positionssäker, lugn och relativt snabb.

Frölunda har behov av just det.

– Vi har valt att agera och plockar in en rutinerad målvakt som kan stötta upp Lasse (Johansson), förklarar sportchef Fredrik Sjöström för hemsidan.

Tuohimaa spelade i fjol för Jukurit och anslöt till Skellefteå i slitet av säsongen. Han representerade finska landslaget senast säsongen 2021/22.

Den tidigare andremålvakten Frederik Dichow kom i fjol från Kristianstads IK, men den danske 22-årigen har inte fått mycket speltid.

– Dichow (Frederik) behöver spela matcher och vi jobbar på att hitta en lösning för honom. Tills vi gör det kör vi med tre målvakter, säger Sjöström till GP.

Frölundachefen öppnar upp för att släppa dansken. Och klargör även:

– Lasse är vår nummer ett och det har vi tydliggjort för Frans och han köper det. Men det är klart att vi vill ha lite mer fördelning än vi har haft hittills i år.

MISSA INTE: Axelsson om Frölundas drag: "Smart, nu kan Lasse ta en bulle"

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln